2023 5. kitabı
Okunma: 10 Kasım 2023 00:00
Kitap, insanların dini inançlarının ne derece suistimal edilebileceğine dair hayretler veren olay ve ifadelerle dolu kanıt niteliğinde bir derleme. İğrenç şeyler okuyacağımı tahmin ediyordum ancak yazar Timur Soykan'ın kitabın önsözünde de bahsettiği gibi, ben de, mağdurların(!?) ne gibi düşüncelerle ve motivasyonla bizlere uç noktada görünen bunca şeyi yaptığını merak ettiğim için okumak istedim. Kitabı okuyunca, ne dinle ne de Kuran'la alakası olmayan safsatalarla insanların nasıl (gönüllü olarak) kandırıldıklarına şahit oluyorsunuz. Kuran'da yazmayan şeyleri öne sürerek veya ayet meallerini olduğundan farklı olarak aktararak, arapça harfleri hatta Hz. Muhammed'in arapça yazılışını bile cinsel pozisyonlara benzeterek kadın erkek ayırt etmeksizin müritleriyle her yoldan cinsel ilişkiye giren sapık şeyhin yaptıklarını okuyunca hem "şeytanın bile aklına gelmez bunlar" diye düşünerek şaşırıyor hem de insanların cahillik düzeylerini görüp sinir oluyorsunuz. (Şeyh değil Şeyhtan adeta!) Kendi mabadlarını, sevgililerini/nişanlılarını/karılarını/kardeşlerini bile sorgusuz sualsiz şeyhlerine teslim eden insanlarla aynı ülkede yaşadığımızı fark etmek gerçekten çok acı. Şeyhlerinin her dediğine inanan bu insanlar Kuran'ın Türkçe mealini 1 kez bile okumamışlardır. Ya da şeyhlerinin "şu ayette böyle yazıyor/diyor" diye anlattığı ayetleri 1 kez olsun Kuran'ın Türkçe mealinden açıp kontrol etmemişlerdir. Hepsini geçtim, ellerinde akıllı telefonlar var, google'a bile yazıp aratmamışlardır. Çünkü bu tarz tarikatlardaki temel kurallardan biri sorgusuz sualsiz şeyhine tabi olmak/biat etmekmiş. Herhangi bir şeyi sorgularsan aforoz ediliyorsun, o yüzden şey ne derse yapmışlar. Birine veya bir şeye sorgusuz sualsiz inanırsan ve/veya peşinden gidersen kötü anlamda neler olabileceğini net olarak görebiliyorsunuz. Eğer sizin de kafanızda "Bu insanlar bunlara nasıl inanıyor?!" sorusu yankılanıyor ve cevap bulamıyorsanız kitabı okuyabilirsiniz.
Badeci Şeyh'in Sır OdasıTimur Soykan · Kırmızı Kedi Yayınları · 2019743 okunma