Puan vermedi·672 syf.····Okunma: 30 Kasım 2023 17:21 600 küsür sayfalık bir fantastik düşünün ki hiçbir sayfasından heyecan eksik olmasın!
Dördüncü Kanat’ı okumadan önce birisi bana böyle bir şey söyleseydi inanmayabilirdim. İlk sayfadan son sayfaya kadar her an bir aksiyon, sürekli bir olay, şaşkınlık… o kadar keyifle ve heyecanla okudum ki.
Kitabı anadilinde yayımlandığından beri takip ediyordum o yüzden de çok merak etmiştim ama yine de bu kadar seveceğimi tahmin etmiyordum.
Size kısaca konudan bahsedeyim. Okuduğum yorumların çoğunda maalesef o kadar çok spoiler yedim ki konu buna müsait olduğu için çok kısa tutacağım bu kısmı.
Tek hayali katip olmak olan Violet Sorrengail bir general olan annesi tarafından ejderha binicisi olması için mecbur tutularak savaş akademisine gönderiliyor. Fakat öğrenci olabilmeniz için bile binbir tehlike atlatacağınız bir köprüden geçmeniz lazım. Sadece öğrenci olmanın bile bu kadar zor olduğu bir akademide eğitilmenin ne demek olduğunu düşünün. Fiziksel zorlukların yanı sıra Violet’in annesine düşman birçok öğrencinin de olduğu bir akademi bu. Yani her gün ayrı bir yaşam mücadelesi.
Violet inanılmaz gerçek bir karakterdi. Asla alışılagelmiş değildi Karakterlerin tamamı çok çok iyiydi, arkadaşlıklar, ejderhalar, binicileri ile bağları, yaratılan dünyanın detayları.. Hepsi çok güzeldi. Devamını büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum Dördüncü Kanat; en sevdiğim kitaplar listesinin başlarında geliyor artık. Nasıl başlayıp bittiğini anlamayacağınız, sizi dünyadan soyutlayacak bir okuma şöleni yaşayacaksınız. Kesinlikle okuyun