2023 61. kitabı
Okunma: 03 Aralık 2023 08:48
Konusu: Tanıtım bülteninden; Abbasi soyunun dokuzuncu halifesi Vathek, babası tarafından yaptırılan saray yeterli gelmeyince buraya beş ayrı saray daha ekler ve her birini bir duyunun doyurulmasına tahsis eder. Cennet’in sırlarına vakıf olmak için, meleklerin de yardımıyla hızla yükselen bir kule yaptırır. Gecelerini bu kulede geçirirken uzaklardan gizemli bir yabancının geleceğine dair bir sezgiye kapılır. Onunla karşılaştıktan sonra Vathek’in hayatı altüst olacaktır. İnceleme: Konusu ve ince detayları güzeldi ama ruhumu bu kadar sömüren başka bir kitap daha bilmiyorum. Okurken o kadar bunaldım ki… Karanlık kitap havası da vermedi. Kitabın sonunda yazar ve kitapla ilgili “Sonsöz” kısmı var. Çok şükür oraya kadar gelebilmişim yani okurken. Orada da gerçekten iyi bir inceleme yapılmış. Kitaba kötü demiyorum ama anlatımı daha farklı olsaydı çok daha etkileyici bir eser ortaya çıkardı diye düşünüyorum. Doğu kültürü çok fazla ön planda. İslami ögeler mevcut, içerisinde çizimler var. Ana teması açgözlülük ve hırs. Okumak isteyenlere keyifli okumalar diliyorum.
VathekWilliam Beckford · İthaki Yayınları · 2022833 okunma