Puan vermedi·192 syf.··Beğendi
· Gen-Etik F. Behiye Ayrıç Roman Iz Bırakan Kalemler Yayınevi Aralık 2022 180 sayfa.
Samsun doğumlu olan yazar ilk ve orta öğrenimini bu şehirde tamamlamıştır. Açık Öğretim Fakültesi'ni bitirerek farklı iş kollarında çalışmıştır. Bilahare bu işlerinden ayrılarak çocukluğundan beri düşünü kurduğu yazarlık yaşamına başlamıştır. Yayımlanmış üç eseri vardır. İlki Örselenmiş Hayatlar, ikincisi Maktul ve üçüncüsü imzalı olarak bana hediyesi Gen-etik. Yazar İstanbul'da yaşamını sürdürmektedir.
Bir romanın incelenmesinde kişiler bazında farklılıklar gözetilsede Ana başlık olarak mekan, zaman, dil, konu, kişi oluşturma, merak önemli yer tutar. Bu kapsamda bakıldığında eseri severek bir gün gibi kısa sürede bitirdim.
Hukuk fakültesi'nde ders veren Profesör üniversite yönetimince sevilmez. Öğrenciler ise mesafeli yaklaşır. Buna neden Hocanın kendine özgü doğruları olması ve bu doğrulardan taviz vermemesidir. Çalışmalarında ona eşlik eden asistanı Taner Hocasının ne denli iyi bir insan olduğunu bilir ve saygı duyar.
Vera Hukuk fakültesi son sınıf öğrencisidir. Okul bitirme tezi olarak insanların gen yapılarıyla cinayet işleme bağlantısı üzerine çalışmaktadır. Bu konuda bazı sorularına yanıt bulabilmek için Hocasıyla görüşmek ister. Bu randevuyu sınıf arkadaşı asistan Taner ayarlar. Daha ilk sorusunu sormuştur ki odaya giren Taner Hocanın kulağına bir şeyler söyler. Hoca ve Asistan bir açıklama yapmadan Vera'yı öylece bırakıp çıkar giderler.
İlginç bir konu, akıcı bir dil ve şaşırtıcı bir sonla beğendiğim bir eser oldu. Kitap severlere okumalarını öneririm.