2023 66. kitabı
Okunma: 23 Eylül 2023 00:00
#kahvelikitaplaaryorumluyor Yarın ne olacağını bilmeden neden planlar yapıyoruz? Ya da sanki sonsuz ömrümüz varmış gibi hayatımızı zamana yayıyoruz? Bu hatayı bende yapanlardanım. Ve bu kitabı okurken ne kadar yanlış olduğunu anladım. Kitap ilk sayfalarda, annemiz Susan'ın yaşadığı harika aşkı ve iki yaşındaki kızı Calla'yı da alarak Alaska 'dan ayrılık kararı almasıyla başlıyor. Aradan geçen yirmi dört yıl boyunca anne ve kızın hayatında oldukça değişiklikler olmuştur. Susan, Simon ile evlenmiş. Calla yirmi altı yaşına gelmiş hala annesi ve üvey babası ile yaşıyor olsa da kendine has bir hayatı vardır. Ve bu hayatı Alaska'dan aldığı bir telefonla değişir. Onu arayan Agness, Alaska'ya gelmesini babası Wren'i görmesi gerektiğini söyler. İyi ama neden? Neden yirmi dört yıl sonra ve neden onu babası aramaz da bir başkası arar? Calla, her ne kadar tam olarak benim sorduğum sorulardan dolayı gitmek istemese de; yapacak daha iyi bir işi yoktur. İşinden yeni ayrıldığı için ona da bu değişiklik bence iyi gelecek. Bu konu da annesi Susan ve üvey babası onu destekler. Calla, ayakları geri geri gitse de yine de Alaska'ya gider. Onu götürmek için gelen yeti kılıklı sözde annesinin gökyüzü kovboyları diye nitelendirdiği pilot olan Jonah ona hayatının zor günlerini yaşatmaya yemin etmiş gibi ilk dakikalardan onunla uğraşmaya başlar. Aslında bunun da belli başlı sebepleri var. Jonah, Wren'in en başarılı en sağlam pilotu ve aynı zamanda yan komşusu ve hatta oğlu gibi. Wren ve Calla baba kızın sahnelerini okumak hep kırdı beni. Yıllar sonra bir araya gelip nasıl davranacakları ve birbirlerini nasıl karşılayacaklarını ikisinin de kestirememesi. Ahh bilmiyorum inanın bu kitap için ne desem bilmiyorum. İlk başlar özellikle Calla ve Jonah sahnelerini okurken bildiğiniz kahkahalar attım. Özellikle yeti tarzından kurtulduğu o sahne Ama sonra kitabın son bölümlerine doğru ağlamamı durduramadım. O sahneler beni çok yaktı. @sudeiilter kuzumm kitabın haberini verdiğinde uyarmıştı gerçi peçetelerinizi hazırlayın diye öyle çok haklıymışsın ki kuzum. Bu kitabı hiç düşünmeden alın ve okuyun. Ve lütfen hiç bir şeyi ertelemeyin.
Alaska'ya GiderkenK. A. Tucker · Ren Kitap · 2023256 okunma