2023 119. kitabı
Okunma: 10 Aralık 2023 19:20
Merak ettiğim ve bu kitap sayesinde ilk kez kalemini deneyimlediğim yazarın son çıkan serisinin ilk kitabını ile geldim Öncelikle kitabın kapağı baskısı o kadar içerikle alakalı ve güzelki ben aşırı tatlı buldum Zaten kitabımızda tam bir gençlik kurgusu. Günümüzün lise aksiyonunu fazlasıyla size yaşatıyor Dedikodular, akran zorbalığı, arkadan iş çevirmeler, sosyal medya, platonik aşklar, intikam almalar falan derken başlamam ile bitirmem bir oldu desem yeridir Normalde bu tür kitapları kolay okuyamam daha doğrusu yaşım gereği gençlik kitapları pek sarmıyor ama bu kitap şaşırtıcı derecede akıp gitti ilk 80 sayfa kadardan sonra bırakamadım zaten. Baştan beri kimliklerle alakalı gizemi tahmin etmiştim ama ilişkiler kısmında bazı olanlara şaşırdım. Özellikle son bölümler de, çünkü şimdi ikinci kitapta tahminimce aşkları için savaşan gençleri göreceğiz. Tabi intikam da olacak . Bu kadar sevmemin nedeni bence aileleri olarakta mükemmel olmayan karakterlerin yaratılması ve yaşananların günümüze çok fazla uymasıydı Keyifle okudum ve ikinci kitabını merakla bekliyorum . Biraz da konudan bahsedeyim. Ana karakterlerimiz; Nazlı, Devrim, Ahmet ve Can’ın farklı ailesel sıkıntıları hatta sırları vardır. Aynı okula giden, aynı mahalle ve apartmanda yaşayan karakterlerimizden Nazlı, beş yıldır Ahmet’e platonik olarak aşıktır. Fakat Ahmet onu kesinlikle görmüyor ve ilgilenmiyordur. Nazlı’da Ahmet ile herhangi bir iletişim kuramayacak kadar çekingen olduğu için bu duruma fazlasıyla üzülüyordur. Fakat bir gün, çalıştığı kafedeki iş arkadaşı Efe’ye olanları anlattığında Efe’den ona bir tavsiye gelir. ‘Madem yüz yüze konuşamıyorsun o zaman fake olarak sanalda konuş’ der. Ondan sahte bir Snapchat hesabı açmasını ister ve kalan şeyler için yardım edeceğini söyler. Efe sayesinde yüksek skorlu bir fake hesabı açmıştır ve durmadan msjlar almaya başlamıştır. Ahmet ile Can ve Devrim’i bir şekilde tuzağa düşürdüyse de onların dışında ilgisini çeken ‘1 Milyoncu’ dediği bir çocukla da mesajlaşmaya başlar. Fakat işler umduğundan farklı bir yol almaya başlamıştır. Can fake hesabın sahibini bulmayı kendisine görev edinirken, Ahmet onu görmezden gelmeye ve reddetmeye devam etmiştir. Eskiden beri nefret ettiği Devrim ise başına bela olmaya başlamıştır. Bazı dedikodular ve Nazlı’nın Ahmet’i bir takım gerçekler yüzünden uyarmaya çalışması, Ahmet ve Can’ın arasının açılmasına sebep olurken kapandığını sandıkları geçmişleri yeniden gün yüzüne çıkarmakla tehdit eder ve bu sefer her şey ortaya dökülmeden yeniden kapanmayacaktır. Peki işin sonunda 1 Milyoncu kimdir? Kim kime aşık ve kim kime platoniktir? Geçmişte Devrim, Can ve Ahmet’in arasında tam olarak neler yaşanmıştır? Çok daha fazlası ile birlikte okuyup öğreniyoruz.
Solmuş Mürekkep 1Meryem Nart · Ephesus Yayınları · 2023195 okunma