Yüzyıl öncesinden bilimsel öngörü
2023 29. kitabı
Okunma: 11 Aralık 2023 21:20
Bir yazar düşünün, 20. Yüzyılın başında Evrim teorisi daha bilimsel anlamda bebek sayılırken bir kitap yazıyor, bu kurgusal edebi metni yaklaşık 100 yıl sonra ortaya cikabilecek bilimsel gelişmeler yüksek bir oranda doğruluyor. Müthiş birsey. Şöyle ki bugün yapay zeka hakkında yazılabilecek bir kitabın 100 yıl sonra detaylar haricinde, genel anlamda yanlışlanamamasi gibi. İşte bu yönüyle düşününce kitabı okuyup bitirdiğinizde etkilenmemek mümkün değil. Biz biliyoruz ki Jack London zaten eşsiz bir hikaye yazarı ama yukarıda anılan yönüyle bu konu farklı bir tat veriyor. Kitabın ana temasına gelecek olursak, yazarın okuduğum bu 7. Eserinde ( Martin eden ve vahsetin cagrisindan sonra en begendigim. 3. Kitabidir)yine doğa ile başbasa kalmanıza rağmen bu sefer kuzeyde köpeklerle birlikte değil de ilk çağlarda yaşayan insan ırkları arasında, bunların birbirleriyle ve dogayla olan ilişkilerine tanık oluyorsunuz ve kendinizi zaman makinesi ile bu ortama ışınlanmış hissediyorsunuz. Ve yakın bir gelecekte bu hissiyat belki de gerçeğe dönüşecek kim bilir. İyi okumalar.
Âdem'den ÖnceJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202526bin okunma