2023 57. kitabı
ALKARAM || SITKI ZENGİN Tahir; ta küçük yaşta başlamıştı onun hayatla imtihanı yedi yaşında hayatının en önemli döneminde annesiz kalarak. Küçük kardeşi ve babasıyla hayata tutunmaya çalışmak zorundaydı. Çocuklarına anne kendine eş olsun diye baskılara dayanamayıp evlendi bir gün babası. Tahir şimdide üvey anne gerçeğiyle tanışmak zorundaydı. Babasına ve onlara kötü davranan kötü kalpli bir kadındı o. Annen yoksa bir tas daha çorba istemek bile ağır gelirmiş insana.Bütün olanlar da ona artık ağır gelmeye başladı ve bir gün öğretmenin tavsiyesi ile bir karar aldı. En yakın arkadaşı Hasan ile Adana’ya kaçmaya karar verdiler. İlk önemli kararı buydu ve o gitmeyi buralardan uzaklaşmayı seçti. Adana’ya vardığında yollarını ayırdılar Hasan’la ama onları kader elbet yine bir araya getirecekti. Tam da ihtiyacı olduğu anda bir el tuttu onun ellerinden oldukça zengin bir çiftlik sahibi Yıldırım Bey. Peki bu gerçekten onun için iyi mi oldu yoksa bilmediği şeyleri öğrenip hayatında daha mı çıkmaza girecekti.! Bir de Yıldırım beyin güzel kızı Emel vardı. Ona gönlünü kaptıran Tahir aşkının karşılığınıda aldı. Fakat yine sınavları bitmedi. Öğrendiği şeylerle yine bir çıkmaza girdi ve yine bir tercih yapması gerekiyordu. Zor durumda olan ailesine mi dönecek yoksa ona ihtiyacı olan sevdiği kız Emelle kalıp ona sahip mi çıkacaktı? Kararı ile onu neler bekliyordu? Daha fazlasını öğrenmek için okumalısınız. Aslında küçük gibi görünen bir ömre bu kadar kısa süreye ne acılar sığarmış göreceksiniz. Bazen tercihlerimiz bizi iyiye götürür ama götürürken de çok şey alır bizden. Bazen de karşımıza çıkan insanlar hediyedir bize. Ben Tahir’in çoğu zaman Tahir’in ellerinden tutup göz yaşlarını silebilmeyi istedim. Okurken içine sizi de alan duygu dolu gözleriniz yaşlı okuyacaksınız. Ve bitince varsa çocuğunuza annenize sıkıca sarılacaksınız. Tavsiyemdir efendim. Keyifli okumalar.
1000k
AlkaramSıtkı Zengin · DLS Yayınları · 202316 okunma