2023 95. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2023 16:21
“Sonuçta vampirler kalplerini korumanın ne kadar önemli olduğunu herkesten daha iyi biliyorlardı. Ve aşk, anla, her türlü kazıktan daha keskindir." Ölümcül davalar, cinayetler ve acımasız vampirlerle dolu, biraz kuru şakalar -ben güldüm ehe- içeren, düşman olmaya zorlanan insanlar arasında yavaş yavaş ilerleyen daha karanlık bir macera arıyorsanız bu kitabı şiddetle tavsiye ederim. Müttefikler ve çok iyi gelişmiş ve katmanlı karakterlerle kitap benim için kesinlikle tüm zamanların favorileri arasına girdi. “Onlardan daha güçlü olamazdım bu yüzden daha kesin olmam gerekiyordu. Hatalar için zaman yok.” -Oraya Bu kitap, Vampir Kral Victor'un evlatlık insan kızı olan Oraya'nın, onu öldürmek için tasarlanmış yırtıcı hayvanlarla dolu bir dünyada hayatta kalmaya çalışmasını konu alıyor. Tanrıça Nyaxia'nın gerçekleştireceği bir dileğini kazanmak ve kaderini değiştirmek için Açlık Oyunları tarzında bir turnuvaya katılır. Turnuvada hayatta kalabilmek için rakip klandan bir vampir olan Rhain ile takım kurmak zorundadır ve gerçekler, etrafındaki dünyaya bakışını ve sadakatini değiştirmeye başlar. Vincent ona sadece kendini savunmayı ve her türlü tehdidi ortadan kaldırmayı öğretmekle kalmadı; asla güvenmemesini, asla pes etmemesini ve her zaman kalbini korumasın öğretti. Yazarın Oraya'nın travmasını ve yetiştirilme tarzını ele alma konusundaki kararlılığını ve bunun Oraya’nın söylediği ve yaptığı şeyleri etkilemesini takdir ettim çünkü çoğu yazar bunu yapmıyor. Oraya kendi sarayında bile sürekli olarak yırtıcı hayvanlar tarafından kuşatılmış bir avdır, taa ki artık av olmayana kadar. “İkimizi de boyunduruk altına alan dünyaları parçalayacağız ve küllerimizden yeni bir şeyi yeniden inşa edeceğiz. Ve bunu yapmak için senden başka yanımda olmasını tercih edebileceğim kimse yok.” -Raihn Raihn hakkında en çok hayran olduğum şey, zor bir hayat geçirmesine ve gücünü kötüye kullanma yeteneğine sahip olmasına rağmen (tıpkı diğerlerinin onu istismar ettiği gibi), başkaları için hayatı daha iyi hale getirmeye kararlı olmasıdır. Onun yumuşak biri olduğunu kastetmiyorum. Hayır, hâlâ öldürüyor ve son derece ölümcül. Bir zalimin rolünü oynayabilir ama özünde adalet arayan birinden başka bir şey değildir. “Kral o zamanlar en büyük aşkının aynı zamanda onun yıkımı olacağını ve ikisinin de küçücük, çaresiz bir insan çocuğu şeklinde geleceğini bilmiyordu.” Burada dürüst olmalıyım ki Oraya ve huysuz baba Vincent'ın ilişkisi benim için MVP oldu. ( Tabi bu Oraya ve Raihn'ın ilişkisine gölge düşürmüyor.) Vincent benim için çok ilginç bir karakterdi. Bir yanda demir yumrukla yöneten, insan ya da vampirin olması farketmeksizin bir şehri yerle bir etmek konusunda hiç sorun yaşamayan bir vahşi kraldır. Öte yandan bir babadır ve tek zayıf noktası onun küçük yılanıdır. Oraya’ya nasıl acımasız olunacağını, ama en önemlisi ona yırtıcı hayvanların bu zalim dünyasında nasıl hayatta kalacağını öğretti. İnsanlığının bir kısmını elinden aldı. Ama tüm sert dış görünüşünün altında, küçük yılanına karşı çok daha şefkatliydi. Kitabın son %150'si duyguların, ihanetin, entrikaların ve şok edici açıklamaların çılgın iniş çıkışlarından ibaretti. Raihn ve Oraya arasındaki ilişkinin nereye gittiğini ve içimdeki öfkeli kişiliğin histerik bir şekilde ellerini çırpmasını kesinlikle seviyorum çünkü destansı bir devam kitabı için o kadar çok potansiyel var ki! Genel olarak yüksek riskli rekabeti ve cesur politik entrikayı beğendiyseniz, bu kitap sizin kitabınız. The Serpent and the Wings of Night
The Serpent and the Wings of NightCarissa Broadbent · Bramble Publishing · 2022721 okunma
1 +1'leme