2023 58. kitabı
MAU || TURGAY KOLLAMA Merhaba kitap sever dostlarım sizlere yazarımız @turgaykollama beyfendinin kaleminden çıkan hayal dünyasının tam ortasından bize ulaşan mükemmel bir kitapla geldim. Profesör Karnak, evrim projesinin lideri 122 yılın ardından başarısızlığını kabullenip pes etti. Bu proje ölümsüzlüğü, zaman ve bendenden bağımsız olmayı hedeflerken bütün denemelerinden başarısız olarak bir türlü yenilemeyen bir karanlığa ulaşabildiler ve sonunda pes edip gedikten geçerek evlerine gittiler. Ama bunun bedelini tabiki tüm evren ödeyecekti. Arslan Talu, 26 yaşında genç bir arkeolog olarak doktora tez çalışmalarıyla ilgili araştırmalarına başlamak üzere İstanbul’a gelmiş ve ön gözlem için arkadaşlarıyla sarnıçta buluşmak üzere sözleşmişti. Bu sarnaç da onun seneler önce anne babasıyla gittiği yer ve yine onun için her şeyin başlangıcı olacaktı. Maurita, Sendak yıldız sisteminde yer alan ana gezegen. Mau uygarlığı‘nın merkezi. Ve bu merkez de yıllardır yaşayan 91. Nakzareth Bindebarh.Onun kadim dostu baş bilge Kotor ve Maular.Hepsi barışçıl yaşam için çabalarken içlerinden birisi farklı güçler keşfedip yönetimi ele almak için mauların ve evrendekilerin enerjilerini çekerek güçlenen bir kadın Nishka. Gedik dünü,bugünü ve geleceği gösterir. Gediğe 9 yaşında ulaşan Talu’nun Maurita ile bağlantısı ve kaderi değiştirecek herkesin peşinde olduğu gücü neydi? Nishka çeşitli oyunlarıyla yönetimi ele aldığında Mauritayı bekleyen kara bulutlar bir yana Kotor ve ekibi yeni bir gezenegende yeniden yaşam alanları kurmaya çalışırken, dünyaya ve bütün evrene zarar verecek olan Vortachlara karşı tek başlarına savaşamazlardı. Daha o kadar çok şey var ki yazmak istediğim ama tabi fazlası için okumalısınız. Böyle bir kurguyu size çok fazla anlatamam sanırım. Okurken sizde benim gibi yazarın hayal dünyasına hayran olmadan edemeyeceksiniz. Bilimin sınırının olmadığını bir kez daha kabul edeceksiniz. Keyifle ve merakla okuyup sorgulayacaksınız. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Okumalısınız.
MauTurgay Kollama · Ange Yayınları · 20236 okunma