2023 75. kitabı
Okunma: 23 Kasım 2023 06:09
Selamlar #bireylülakşamı kitabıyla geldim. Beni fazlasıyla etkileyen nasıl bittiğini anlamadığım bir kitap oldu. Yazarımızın kalemine sağlık. Yazarımız toplumumuzda hep var olan bir konuyu ele almış. Boşanmış bir kadının mücadelesi... Evet Eylül aile sevgisinden mahrum edilmiş, kocası tarafından terk edilmiş, çocuğuyla bir başına kalmış ve tek başına hayata tutunmaya çalışan bir kadın.Eylül boşandıktan sonra yeni bir hayat kurmak için küçük bir mahallede ev tutar. Yanında her zaman varlığını hissettiği arkadaşı Sinem yalnız bırakmaz. O da bir nevi yalnız Eylül'ün yanına taşınır. (İyi ki varsın Sinem). Bir de daha taşınır taşınmaz Eylül'ü her gördüğü yerde dikkat kesilen mahallemizin esnafı lokantacı Alper var. Her lokantanın önünden geçtiklerinde Eylül'ün oğlu Oğuz'la muhabbete giren Alper.Bir gün yine lokantanın önünde karşılaşınca Eylül, Sinem ve Oğuz'u içeriye davet ediyor. O sırada Alper'in annesi geliyor tanışıyorlar. Annesi Eylül'e Alper'in çocuğunun olmadığını söyleyip bombayı bırakıyor. Tabi bu annesi, Eylül ve Sinem arasında kalıyor.Zamanla aralarında bir bağ oluşuyor ufak ufak mesajlaşmalar başlıyor. Alper her ne kadar ilgisini hareketleriyle gösterse de bir adım ileriye gidemiyor. Eylül de bir yandan çocuğu olmuyor ne demek evli mi acaba diye düşünmekten geri duramıyor. Günler bu şekilde giderken geçim sıkıntısı yaşıyorlar. Oğuz'un babasını aramak zorunda kalıyor ama ne fayda.Bir ara Eylül'ün annesi geliyor aklınca teftişe ne yapıyor ne ediyor diye. Anneliğin bu şekilde mi aklına geliyor be kadın. Kızının yanında olacağına hala ahkâm kesiyorsun. Neyse Eylül sonunda annesini güzelce kovdu. Alper ile Oğuz arasındaki bağı çok sevdim kendi babasından görmediğini Alper fazlasıyla gösterdi. Bir ara mahallemizin teyzeleri boş durmadı ama Eylül güçlü kadınım benim ağızlarının payını verdi. Son bölümleri Alper'den dinleyeceğiz neden o kadar yakınken uzak kalıyormuş.Ve bu işin sonu nereye gidecek göreceğiz.. Tavsiyemdir..
Bir Eylül AkşamıBüşra Keskin Bütün · Tilki Kitap · 202311 okunma