2023 25. kitabı
Uğur Çelik/Elif Yazarın okuduğum ilk kitabıydı. Yazarın dili anlaşılır ve sürükleyici böyle olması kitabı bir çırpıda okumamı sağladı. Seri 3 kitaptan oluşuyor. Elif - Mim - Vav "Elif " kitabının konusu küçük yaşta babasını kaybetmiş. bir çok sıkıntı çekmiş ve kendi geçimini sağlamak için bir cafede çalışan 26 yaşındaki Ferzan'nın ve 23 yaşındaki tıp fakültesi öğrencisi Çağla'nın tanışmasını konu almış. Kitap Ferzan'nın Çağla'ya olan aşkını Çağla'nın ise dünyevi aşklara inancının olmayışından bahsediyor. ALINTILAR: " Çay suya ve ateşe muhtaçtı demini almak için, insan acıya." " Görmek isteyene mucize çok görmek istemeyene ne yapsak boş." " Acımak insan kibrinin zirvesi.." "Saklarım acılarımı, sen göremezsin. Görsen de fark etmez hissedemezsin.." "Sen benim yükümü yıllarca taşıdın. Azıcık da olsa ben de senin yükünü alayım." "Aklından kötü düşünceleri sil. İyi düşün iyi olsun." "Yaşanılanlar unutuluyor belki ama hisleri unutmak o kadar kolay mı? Olsa olsa alışmak olurdu onun adı.." "Şarkılar hüzünlü anlarda sığınılan ilk limanlardan biriydi." "İnsan kötü anılar yaşadığı mekanları da suçluyordu. Sanki mekanlardı o anılara sebebiyet veren." "Unutma ama her gerçekleşmeyen beklenti hayatımıza acı bir eklenti.." "İstemeden gelmiştik dünyaya. Ne kadar da ağlamıştık o gün."
ElifUğur Çelik · Serçe Yayınlar · 202222 okunma