2023 86. kitabı
#kahvelikitaplaaryorumluyor Uzun bir zamandır distopya üzerine bir kurgu okumamıştım. Bu kitap kelimenin tam anlamıyla ilaç gibi geldi. Bu türü okumayı özlemiştim ama böylesine sağlam ve akıcı bir biçim de olmuş olması da benim için çok iyi oldu. Yazarın anlatımı betimlemeleri, yarattığı karakterler ve birbirlerine olan uyumları da çok iyiydi. Hiç ısınamadığım bu karakter olmamış dediğim bir karakter olmadı. Kötü karakterleri bile sevdim. Bir evren ve nükleer saldırıdan dolayı bir çok kişi mutasyona uğramış. Bu sebeple de bundan etkilenmeyen ve 18 yaşını doldurmuş kız ve erkekler kobay, damızlık olarak kullanılıyor. Yani şehrin ayakta kalması ve oradaki insan ırkının devamının sağlanması gerekiyor. Bunun içinde saydığım potansiyele uyan gençler toplanarak Leydi Marcilus'un da emriyle saraya götürülür. Ufak bir açıklama yapayım burada, Leydi 'nin zekasına hayran kaldım. Ve her ne kadar kötü olsa da halkından sakladıkları ve yaptıklarıyla sevdim onu. Şimdi konumuza dönelim, burada damızlık olarak seçilen Victor ve Aurora bu iki gençte aslında birbirini tanıyordur ve aralarında olan ilişki de göz önünde bulundurulursa yarışma da ne yapacakları merak konusu. Yarışma yapılmasının şöyle bir amacı var; güzel kız ve yakışıklı erkek seçilerek bu ikisinden dünyaya gelecek olan çocuklar bu halkın ırkını ve soyunu devam ettirecektir. Bu sebeple de kusursuz olmak zorundalar. Kurgu olarak yazarın bizlere aktarışı o kadar iyiydi ki hiç abartısız söylüyorum Aytuğ ne yazsa okurum. Distopya türünde en severek okuduğum kurguydu. Kesinlikle de tavsiyemdir.
ŞarlatanAytuğ Tunç Deveci · Otantik Kitap · 2023280 okunma