Meksikalı Devrimci Bir Biftek Boksör
2023 12. kitabı
Okunma: 23 Aralık 2023 15:17
Genel olarak bir kitap alırken veya seçerken çevremizden aldığımız öneriler veya 1k platformu gibi takip ettiğimiz yerlerden fikirler yürütür alırız. Ben bazen ismini duymadığım klişe olmayan kitap alıp okumayı severim. Modern kitaplar dizisinden olan 'Bir dilim biftek' bu olaya dahil oldu. Baktım garip bir kitaba benziyor duymadım görmedim bilmiyorum hemen aldım. İsmi bile garip "Bir Dilim Biftek". Jack London'un farklı senelerde yayınladığı iki öyküyü günümüzde tek bir kitaba dönüştürülerek oluşturulmuş ve okumaya sunulmuşur. (Bir dilim biftek-1909/Meksikalı-1911) Kitabı çok çok beğendim. Her okurun istediği tarz olan akıcı anlaşılır olmasıyla sayfaların hızlı hızlı çevrilerek bir sonraki sayfayı merakla okuması. Zamanı olan tek okumada bitirebilir iki öyküyüde. Jack London boksa yönelik sevgisi olması, o yıllardaki boks maçlarını takip etmiş bilindik bazı boksörlerle amatörce ringe çıkması içindeki sevgiyi iki öykü olarak kağıda dökmesine vesile olmuştur. Bunun yanında o yıllarda yaşana ABD-Mesika olaylarını, devrimci kan akışı olaylarını, baskınları, katliamları ve en bilindik yapılan BEYAZ-SİYAH çekişmelerini o yıllarda gerçekten spor dallarında ve boksör olarak zencilere karşı bir yadırgama ön plana çıkmasının istenmemesine dair olayların yaşanmasını görerek etkilenmesi sonucunda bu öyküleri yazıldığı düşünülüyor. Böyle kitaplara ben çerez diye benzetiyorum. Bir çay molası yanında çerez gibi okunur. İyi günlerde, bol okumalarla kalın.
Bir Dilim BiftekJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20213,126 okunma