···Okunma: 23 Aralık 2023 15:45 Bu kitap cidden olağanüstüydü. Tek kelimeyle bayıldım. Kesinlikle ama kesinlikle öneriyorum. O kadar çok tahmin yürüttüm ki. Yakınlaşmışım ama asla tam olarak tahmin ettiğim gibi gelmedi ters köşe:)
Konusundan bahsetmek gerekirse Amelia ve Adam adında bir çiftimiz var, aralarındaki sorunları düzeltmek için Amelia nın iş yerindeki çekilişte çıkan bir tatile gidiyorlar.Bu tatil son derece ıssız bir şapelde. Adam bir yazar ve tam bir işkolik aynı zamanda yüzleri görememe gibi bir durumdan muzdarip( bir çeşit hastalık) . Amelia ise eşinin işkolikliğinden rahatsız ve evliliğindeki çatırdamaların farkında. Bu tatilden eve sadece tek bir kişinin döneceğini düşünüyor. Köpekleri Bob var birde, görünüşte ideal bir çift tablosu yani. Kitaba ismini veren Adam' ın kendi yazdığı kitap olan Taş kağıt makas ;kitaptaki kadın her sene mektup yazdığı için eşi de bundan ilham alarak her sene eşine mektup yazıyor. Mektuplarda o sene olanlardan ve evlilik yıldönümlerinden bahsediyor. Gittikçe birbirlerinden ne kadar uzaklaştıklarını okuyoruz. Spoi vermeden verebileceğim bilgi bu kadar malesef.
(Spoi içerir) Şok oldum beynim durdu resmen o nasıl bir ters köşeydi. Ben yaşlı kadın sanmıştım Robin'i hatta Adam' ın annesini öldüren kişi olduğunu tahmin ediyordum. Ve Adam ın sonunda katil çıkması... Robin in hala herşeyi tam olarak bilmemesi... Sondaki Sam ve mezar taşındaki olayı anlamadım anlayan varsa yorumlara yazabilir. Bu yazıyı yazarken bile hala kafamdaki taşlar yerine oturuyor. Adam eşini aldattığından ve onunda kendisini aldattığından bahsetmişti. Zaten evliliklerini çatırdatan sebepler zincirinden biri buydu. Burada bahsedilen eş Amelia. O zaman Adam iki eşini de aldatmış oluyor.
Kitap çok iyi ya ve bunu da söylemeden geçemeyeceğim Adam bencil herifin teki ve Robin hata etti gerçekten değmezdi böyle bir "Adam" için... Henry ise psikopattı başından beri Amelia nın Henry' le aldattığını düşündürttü yazar ve sonra BAM!! Mükemmeldi gerçekten yazarın emeğine sağlık.