Gönderi

5/10
·416 syf.··
2023 101. kitabı
·
4 günde okudu
·
Okunma: 23 Aralık 2023 20:01
Öyle Bir Uğradım kitabının yorumu ile geldim.Konusundan kısaca bahsedersem;Ukde,annesinin babasını öldürdüğüne şahit olduktan sonra hayatına devam etmekte zorlanır.Bir gece arkadaşı Taner ile birlikte bir trafik kazası geçirirler ve kendini 1998 yılında bulur.Bu zaman diliminde daha Ukde doğmamış .Babasının ölmesinin ve annesinin ondan nefret etme sebebi kendisi olduğu için Ukde, 1998 yılında kendi doğumunu engelleyerek gelecekte olan şeyleri engellemeye çalışmasını okuyoruz. Yazarın okuduğum ilk kitabıydı ve pek sevdiğim söylenemez.Konu itibariyle güzel olsa da gerek diyaloglar gerek anlatımı beni kendine çekmedi.Böyle kitapta bir basitlik vardı.Ne Ukde karakterini sevdim ne de Eflah’ı. Amy Harmon’nın Sadece Rüzgar Bilir diye bir kitabı var,okumayanlar için kesinlikle tavsiye ediyorum.Tüm zamanlarımın favorilerindendir.Kitap ,konu itibariyle ona benziyor diye birkaç yorum okumuştum başlamadan.Hatta biraz da acaba yazar nasıl uyarladı diye merak edip daha çok okumak istedim.Ama o kitapla alakası yok gerçekten.Sadece Rüzgar Bilir ile kıyaslama yapacak seviyede bile değil.Bence tek ortak nokta geçmişe dönmeleri o kadar. Spoiler! Bir konuda çok rahatsız oldum.Ukde bir tecavüz çocuğu.Annesi ona hamile kalınca babasıyla evlenmek zorunda kalıyor.Ve annesi babasının en yakın arkadaşı Kenan’la nişanlı .Annesi için kabus bir evlilik olsa da Ukde babasının prensesi bir kız,babasını çok seviyor.Ama geçmişe gidince başka detaylar görüyoruz.Aslında babasının annesinin çocukluktan beri sevdiğini,ama annesine açıldığında reddedildiğini okuduk.Annesi aynı akşam babasının arkadaşı Kenan’la birlikte olmaya başlıyor.Ama geçmişte sürekli annesi Kenan’ı sevse de böyle babası tarafından sevilmek ve şımartılmak hoşuma gidiyor gibi gösteriliyor.Hatta Ukde de bunu fark ediyor.Hani sanki babasının bu aşkı unutmasına engel olan annesi gibi gösteriliyor.Anlamadım yazarın amacını ne yapacak, sonunda tecavüzü haklı mı gösterecek aklım almadı yani.Babası böyle adi bir şey yapıyor.Ama mükemmel biri falan ben anlamadım sonunda neye bağlayacak. Kitap heyecanlı bitti ama devam kitabını okur muyum emin değilim.
Öyle Bir UğradımMaral Atmaca · Ephesus Yayınları · 20232,079 okunma
·
3.383 Gösterim
5 Yorum
Lütfen giriş yapınız.
Direk babasının öyle bir şey yapmadığını düşünüyorum. Kenan'ın alkolik olduğunu bir kaç defa vurguladı. Bence Kenandı. Piraye yıllarca tecavüz edenin Necip olduğunu sandı. Bir şey var orda ikinci kitapta netleşecek
readbooksread
Gönderi Sahibi
Bir de beni asıl rahatsız eden şu olay,Ukde düşünce şekli.Hani annem babamın onu unutmasına izin vermedi diyor.E bu durum tecavüzü haklı mı çıkarıyor?Tamaö babasının kızı çok seviyor falan ama ortada ciddi bir olay var.İhtimaller ne olursa olsun şu an gerçek bu tecavüz.
Minik spoi vereyim, Necip Ukde’nin öz babası değil. İkinci kitabı okumak isterseniz olaylar orada netleşecek :) tecavüzcü güzellemesi veya aklaması yok, içiniz rahat olsun
readbooksread
Gönderi Sahibi
Teşekkür ederim belki bir gün şans veririm
2ci kitabı okursanız olayların aslında öyle olmadığını anlayacaksınız
readbooksread
Gönderi Sahibi
Benim yorumum olaydan bağımsızdı ancak kendimi doğru ifade edemedim galiba.Daha okumadım 2.kitabı ama az çok tahmin edebiliyorum.Ben sadece Ukde’nin davranışları beni rahatsız etti bundan bahsettim.Bu taraftan bakınca Ukde’nin bildiği gerçek babasının annesine tecavüz etmesi.Ama buna rağmen mağdur annesi olduğu halde yok işte babama hep ümit vermiş,aslında babam çok sevmiş havalarındaydı.Ben bunu kabul etmiyorum gerçek farklı büyük ihtimalle ama bazı insanlar mükemmel baba olup berbat bir eş olabilir.Ukde babasını çok sevdiği için onu gözünde aklamaya çalıştı hep.Ben gerçeklerden bağımsız konuşuyorum.Bilinenlerden yola çıkarak Ukde’nin davranışları yanlıştı.
Büyük ihtimalle annesiyle yada babası farklı annesi esasen Züleyha olabilir sarı saçlarını vurgulamış ama Kenan da Sarışın umarım Kenan salağı değildir kitapta merak ettiğim tek unsur Necibin geleceği