Seri hakkında genel yorum:
2023 21. kitabı
Okunma: 16 Aralık 2023 21:19
"Tünelden Önceki Beyaz Ev" kafa dağıtmak için veya okuma hevesinizi artırmak için tercih edebileceğiniz, akıcı ve sürükleyici bir seri. İlk kitabı çok büyük bir zevkle okumuş ve sonuna çok şaşırmıştım. İkinci kitap olan 'bodrum katı' kitabını ilk okuduğumda olayların ilk kitaba nasıl bağlanacağı konusunda tereddütlerim olsa da kitabı çok sevdim. Sonunu da güzel bağlamış sevgili Işıl Abla... Tüm bunları geçip üçüncü kitaba gelince ise biraz detaya ineceğim. #SPOİLER!! Beni en heyecanlandıran kitap baştan beri buydu nedense ama kitaba başlar başlamaz biraz hayal kırıklığına uğradım. Koskoca 300 sayfa boyunca sadece Arden'in nerede olduğunu bulmak için uğraşmalarını ve sürekli bir kovalamaca içinde olduklarını mı okuyacağız diye düşündüm. Diğer kitaplarda olaylar çok daha karmaşık ve beklenmedik ilerlediği için bu durum beni çok sıktı ve her sayfayı farklı bir şey olacağını ümit ederek açtım. Ortalara doğru sonunda istediğim kaosu, karmaşayı ve aynı anda birçok olay olması durumunu yakaladım ve biraz daha kitaba içim ısındı. Son kısımlar ise kalbimi çoook kırdı. Olayların kitap boyunca okuduğumdan daha farklı olduğunu öğrendim ve kitap boyunca Eren'e salak, Arden'e de hain dediğim için biraz pişman oldum. Son bölümlere kadar Arden'in yakalanıp ceza çekmesini dört gözle beklerken bir anda Arden'in ölmesi beni sarstı... Sanki bir yarım kalmışlık hissi oluşturdu bende. Sanırım ben de Eren gibi Arden'in ruhunun hâlâ beyaz evde olduğuna inanıyorum. Sakız gibi uzatılan kitap serilerini de hiç sevmem ama sanki bu seriye bir kitap daha gelmeliymiş gibi bir his var içimde. En azından bu yarım kalmışlık hissini biraz olsun bastırabilecek bir şeye ihtiyacım var.
Polisiye / Gerilim
Çatı KatıIşıl Işık · Yediveren · 01,149 okunma