Sevgili @elcinpoyrazlar her romanında kendine koyduğu çıtayı yükseltmeyi kendine görev edinir. Bu kitabında da bundan şaşmadı ve bittabi beni hiç şaşırtmadı. Yazdığı her satırı keyifle okurum. İster casusiye türü olsun ister polisiye, hiç fark etmez. Bu kitabında da yine kadınların ve çocukların sesi olmaya devam ediyor.
Komiser Suat Zamir siyasi oyunlara kurban gitmiş ve Çocuk Şube’ye gönderilmiş. Adı sürgün olmayan bir sürgünde adeta. Odasında pineklerken Samet adında bir çocuğun odasına girmesi, bürokrasinin dibine gömülen ve yaşama sevincini bile kaybetmiş Suat’ın silkelenmesini sağlıyor. Çünkü Samet adındaki çocuk babasının kalbinin bir kutuda kapılarına bırakıldığını söylüyor. Söyler söylemez de çocuk kendinden geçiyor. Çocuğa çok üzülen Suat Zamir bu çocukla ilgilenmeye başlıyor.
Suat’ın eski yardımcısı Beren ise yeni başkomiser Selim’le beraber ünlü bir inşaat kodamanının kaybı ve muhtemel cinayeti üzerinde çalışıyorlar. Kayıp olan Cüneyt Canipoğlu dosyası ile Suat Zamir’in gizliden soruşturduğu çocuk Samet olayı çok acayip bir şekilde birbirine bağlanıyor. Heyecan ve merak içerisinde hop oturup hop kalktığım bir soruşturma başlamış oluyor. Tarikatların ve sahipsiz çocukların peşinde muhteşem bir macera
Bu güne kadar okuduğum en içimi burkan kitabıydı desem abartmış olmam. Suat Zamir’in feminist bir ikon olduğu tartışılmaz ama bu kitapta onun bambaşka bir hali de karşımıza çıkıyor. Kapağında her ne kadar “polisiye/ gerilim” yazsa da ben “siyasi” titrini de ekledim kitabın klasmanına.
Sevgili @elcinpoyrazlar üzerinde konuşulmaya bile korkulan konuları oldukça cesur şekilde kaleme alabilen güçlü yazarlardan olmaya devam ediyor
@elcinpoyrazlar @1.hulyabalci @dogan_kitap #çıplakkalp #polisiye #kadınyazarlar #suatzamir #iyipolisiyeiyiedebiyattır #polisiyeokuyankadınlar #polisiyeedebiyat #eniyiyazarlartürkyazarlar #kadınyazarlar #polisiyeromanlar #okudumbitti #okudumokuyun #kitap #book @polisiyeokuyankadinlar #polisiyegerilim #siyasipolisiye #bookworm #booklover Selin Bak #selinbunucoksevdi #bookstagram #booknerd #bookaddict #kitapkurdu #kitaptavsiyesi
Çıplak KalpElçin Poyrazlar · Doğan Kitap · 2023136 okunma