2023 67. kitabı
Okunma: 11 Kasım 2023 12:03
Kurşun ata biter Yollar gide gide biter Mapus yata yata biter Aldırma gönül aldırma.... Bu ve buna benzer nice güzel şiirleri dört duvarlar arasında yazdı. Mapusları yata yata bitirdi ama söylediği gibi gönlü olup bitenlere aldırmamazlık edemedi...bir kez daha hapishaneye girmeyi göze alamadı....tekrar o hapise girseydi, aldırmaz olsaydı diyorum daha çok yaşaması için ama nafile tabiki bazı yazılar asla silinmez. Taraf olmayan bertaraf olur derler, Sabahattin Ali bunun tescilli bir örneği olmuş. Ona sürekli sorulan soru hangi örgütte üye olduğu, kimler için çalıştığını olmuştu. O yalnız bir sosyalist, tek silahı yeşil mürekkepli dolma kalemi ve kurşun gibi cümleleri vardı. Mevcut iktidar gücünün yettiği her imkanı kullanarak Sabahattin Ali'yi yıldırmak istedi. Artık son çare olarak yurt dışına kaçak olarak çıkmaya karar verdi.Bu durumu sadece arkadaşı Rasih Nuri İleri biliyordu. Eşine haber vermesi için arkadaşı ile anlaştı eğer sağsalim Bulgaristan'a geçerse kendi adına olan kartvizitine imza atacak ama nokta koymayacaktı.Yurt dışına bu şekilde çıkma kararıyla kendi hayatına nokta koymak isteyenlerin işini kolaylaştırdı.Böylece önce eşine, kızına ve diğer sevenlerine sonrada onu kitapları ile tanıyan bizlere noktayı koymuş oldu. Bu kitabı okuyunca gencecik yaşında hayatının nihayetlenmesine çok üzüldüm.Eğer yazarın hiç bir kitabını okumadıysanız öncelikli olarak bu kitap ile başlamanızı tavsiye ederim. Her kitabın bir hikayesi, yaşanmışlığı ve yazara kesilmiş ağır faturaları var. Böylece elimizdekilerin sadece bir kitap değil bir ömrün tükenen değerli incileri olarak okursunuz. Kalemini severek okuduğum yazarın, hayat hikayesi sarsıcıydı.Kısaca Yeşil Mürekkeb Sabahattin Ali'nin kısacık hayatının romanı.
Yeşil MürekkepOsman Balcıgil · Destek Yayınları · 20266,6bin okunma
1 +1'leme