Puan vermedi·190 syf.····Okunma: 29 Aralık 2023 18:45 Okuduğum ilk #apartmankitabı @nnerminyildirim ‘un #unutmabeniapartmanı ‘ydı. Ama uzun zaman sonra okuduğum #botterapartmanı ile sevdalandım apartman kitaplarına.22 Mayıs 2021’de okumuşum Botter Apartmanı’nı yani tam 31 ay olmuş ve bu güne kadar 32 tane apartman kitabı okumuşum. #heraybirapartmankitabı kitabı rutinimi duymayan, bilmeyen kalmadı ama ben yine de söyleyeyim ilk kez görenler için. Her ay adında apartman geçen bir kitap okuyorum. Başladığım günden beri söylüyorum. Benim bu rutinime dahil olması için adında apartman geçmesi yeterli dolayısıyla da içeriği nedir bilmeden, adından ötürü alıyorum bu kitapları. Bugüne kadar beni pişman eden bir apartman kitabım olmadı. Tam aksine her apartman başka bir dünyayı araladı kapılarını. Pek çok insanla tanıştım ve pek çok yeni ve kıymetli şey öğrendim.
2023’ün son apartman kitabı #sarsarapartmanı da bana nefis bir atölyenin kapılarını araladı ardına kadar. Kolektif bir kitapmış Sarsar Apartmanı i. Niye sarsar peki; okur yazar çizer ve tartışır bir grup insan, edebiyatın keyifli sularına yelken açmışlar. Edebiyat sevdalısı bu insanlar edebiyatın sarsıcı gücüne inanarak isimlerini #edebiyatsarsar koymuşlar. Ve bundan sonra ülkenin her bölgesinde ve her yaştan üyeyle okuma ve yazma #edebiyatsarsaratölyesi yapmaya başlamışlar. Ve Sarsar Apartmanı da bu atölyelerin ürünlerinden biri. Yalnız bu apartmanın farklı bir tarafı var. Minik minik öyküler yazmış herkes. Sonra bu öyküler bir araya getirilmiş. Böylece #kolektif bir #öykükitabı çıkmış ortaya ama bu öyküler birbirini tamamlar nitelikte yani kitap da aslında bir romana dönüşmüş bittiğinde.
Kentsel dönüşüm ile yapılan bir apartman Sarsar Apartmanı ve apartman görevlisi Derviş ile tanışarak dahil oluyoruz apartman eşrafına. Sonra kâh katlar arasında geziyor kâh tek tek çalıyoruz her dairenin kapısını. Ben farklı biri tarafından yazılmış her öyküyü bir motife benzettim. Ve sonunda tüm motifler bir araya gelerek bir bütün oluşturdu. Ve bu farklılığın oluşturduğu bütünlük öyle güzel öyle keyifliydi ki her öykü yazan kişinin özenle yazdığı birinciği olduğu için ortaya nefis bir iş çıkmış.Şimdi size diyorum ki #mutlakaokuyun bu kitabı. #sağliklavekitaplakalın