·480 syf.····Okunma: 27 Aralık 2023 00:00 Once upon a broken heart sayesinde kendimi burada buldum aslında ama iyi ki de buldum diyebildiğim için çok mutluyum. ACFTL bir final kitabı olarak beklentimin altında kalsa da caravalın finali beni resmen aldı götürdü. Hele son 100 sayfa sanırım nefes bile almadan okudum.
Her sayfada kendini başka bir mekanda, başka bir olayda bulmak ve bir sayfada bile hikayenin tüm yönünün değişmesi bence bu seriyi asıl güzelleştiren. Stephanie gerçekten kalemi sihirli biri çünkü cümlelerini okurken (bazen abartıya kaçtığını kabul ediyorum tabii) kendinizi gerçekten siz istemeseniz bile o büyülü dünyada, ışıltılı elbiselerin içinde, peri masalından fırlamış iyi ve kötünün karıştığı karakterlerin kollarında bulmaktan kaçamıyorsunuz ve ben bu hissi çok sevdim.
Bir de Jacks ve Tella'nın hikayesini bilmek Jacks'in Eva karşısındaki bazı davranışlarını daha iyi anlamamı sağladı. Özellikle gerçek lanetini bile bilmeden umutsuzca onu hiç sevmeyecek birinin hayatının aşkı olmasını isteyişinin çaresizliği ve kederi.. Hiçbir villain karakter bana Jacks gibi hissettirmedi daha önce sanırım, kalbim onun için çok kırık. Ayrıca Jacksin Tella'yla olan sahnelerinden sonra Stephanie Eva'ya hak ettiği Jacksi aslında hiç vermemiş diye düşünmeden edemedim..
Caraval tüm eksikleri ve karmaşasıyla dolu dolu bir evrendi kısacası, kızlarımız ne kadar aşıksa o kadar cesurdu, başarısız olsalar da kendi hikayelerinin kahramanı olabilmeleri için hep bir planları vardı ve iki kardeşi neeee güzel yola getirdiler. Peri masallarına hayran biri olarak çokça özleyeceğim<3