Bir çok farklı alan ile ilgilenebilecekken, gençlerin bir dava uğruna çabalamasına hayranlığım "Yedi Güzel Adam" ile başlayıp ;Aliya İzzetbegoviç'in tabir-i caizse her yer yangın yeriyken gizli gizli bir derneğe bağlı oluşuyla had safhaya ulaşmıştı.Sonra bunun üzerine kafa yordum bugün 16-17 yaşlarında gençler neler ile uğraşıyor? O zamanın anne babaları ne yaptı da bu güzel insanları yetiştirdiler? sorularını sormaktan kendini alamadım.Sonra her dönemin kendi zemin ve şartlarına göre seçilmiş insanları olabileceği sonucuna vardım. Normalde dergi okuyamam arada karıştırsam da herhangi bir derginin sayfalarını, bitiremem...Bitirsem dahi içime sinmediği için kitap olarak ekleyemem.İlk defa
Nedamet Dergisi Vefa Sayısı nasip oldu bu durum, tam anlamıyla dergiyi bitirmiş oldum.Nedamet bloğuyla da bu uygulamada tanışmış olduk.Bu tanışıklığın da bir hikmeti olduğuna inandım; her ne kadar liseli olmasalar da bu gençlerin de bir derdi, davası var.Hissettim...
Öyküler içine alıyor sizi, gazellere yazılan tehziller, nazireler çok iyi normalde gazelin kendisi diye okusam inanırım.Tarih okumalarında çok zorlanırım hatta atlasam mı "Tarih Notları"nı diye bir geçirdim içimden- tamam sakin sadece içimden:))- ama iyi ki atlmamışım."Nesnelleşmenin Yaklaşık Bir Günü" o kadar tanıdık geldi ki etrafımdaki insanlardan.Sadece yazara yeni bir savaş çıkarsa bizim buralardaki "Türk Çayı/Kaçak Çay" muhabbetinden çıkar demek isterdim.Şiirden anlamam ama buradan da takip ettiğim yazarlarımızın şiirlerinden anlıyorum çok şükür.Belki içime bir miktar şiir okuyabilme güveni enjekte edilmiş olabilir.Muharririn Sonsuz Yolculuğu beni biraz zorlasada üçüncü bölümü çok iyiydi, farklı bakış açıları yakaladım, doldurdum heybeme.Kelimelere olan zaafımdan olsa gerek belki bir miktar da romantik buluşumdan; en beğendiğim bölüm "Müstakbel Ev Nerede" yazısıydı.Ahrar'a yapılan incelemeyle de "Dünyada bir kitabı okumuş, aynı iki insan yoktur." cümlesini bir kez daha deneyimlemiş oldum.Arka kapaktaki "Direnişe Selam" şiirine ne güzel dertlenmişsiniz, bu dertlenişiniz hürmetine herkesin içine Filistin aşkı düşmesini ümit ediyorum dedim.Derginin isminin ortaya çıkış anlamını bilmiyordum ön kapak ile bunu da öğrenmiş oldum.
Ülkenin farklı noktalarında, farklı amaçlarla aynı derdin yolcusu olduğum insanlar olduğunu bilmek de ayrıca güzelleştirdi derginizi.Kalmenize kuvvet derdiniz daim olsun.