···Okunma: 03 Ocak 2024 00:25 Bir insan bir insana melhem olur mu? Olurmuş. Bunu kitabı okurken iliklerime kadar hissettim. Aynur ve Simla... İkisinin de kaderi pek yüzlerine gülmedi.
Aynur hayata tutunmak için iki sebebi var: Kızı Zeynep ve işi. Kocası tam bir karaktersiz, hayırsız. Buna rağmen Aynur vazgeçmez. Kendini daha güçlü bir karaktere bürümek için savaşır, çabalar, kendini geliştirir.
Simla ise eşi Teoman tam bir beyefendi. Dürüst ve sadık. Fakat kansere yakalandıktan sonra hırçın, çekilmez biri haline gelir. Simla yine de sabreder bu duruma.
Peki ya bu iki karakter nasıl bir araya geldi? Aynur Simla'nın evinde çalışmaya başlar. Burada Aynur karakterini gerçekten tebrik ediyorum. Kendi hayatı için mücadele verdiği gibi Simla'ya da melhem oluyor. Birbirinin yaralarını sarıyorlar adeta. Herkese Aynur gibi bir dost lazım.
Hayatta her şeye sahip olsan bile ufak bir hastalık mahveder.
Hayatta her şeye sahip olmasan bile sabırlı, güçlü bir karakter seni ayakta tutar. Kadınlar ikiye ayrılır: Aynur ve Simla... Çünkü muhakkak birinin hayatı sizin de hayatınızdan gelip geçmiştir. Belki de geçmemiştir... Kitabın sonunda ise dondum kaldım. Duygularım karmaşık bir hal aldı..
Kesinlikle her kadının okuyup ilham alması gereken bir eser. Bizler sadece yemek yiyerek değil, bir kadının mücadelesini öğrenerek de ruhu besleyebiliriz. Bu kitap sizlerin ruhunu besleyecek ve güç olacak. Tavsiyemdir.