·362 syf.····Okunma: 05 Ocak 2024 18:43 Kitap 2.dünya savaşını Almanlar ve Japonlar kazansaydı ne olurdu gibisinden bir tarih kurgusu içeriyor konusu itibarı ile ilgimi çeken bir kitap oldu fakat kitap beklentilerimin altında kaldı. Savaşın sonucunda dünyayı doğu ve batı olmak üzere Almanlar ve Japonlar yönetmektedir. Eğer savaşı Almanlar ve Japonlar kaybetseydi ne olurdu gibisinden bir fikirle Abendsen isminde bir herif tarihi bir kurguyla Çekirge Ağır Gelecek adında bir kitap yazıyor. Kitap genel hatta bu konu üzerinden ilerilyor fakat konu çok yavaş ve sıkıcı ilerliyor yazar daha çok karakter odaklı gittiği için belli bir yerden ilerlemiyor konu ve bu da bir zaman sonra sizin kitaptan sıkılmanızı sağlayabiliyor. Olayların sonunda da zaten tek bir karakterden kitabı bitiriyor. Bence baya zayıf bir son olmuş kendi açımdan diğer karakterler tak diye ortada kaldı arkadaş.
Kitabı okurken en merak ettiğim şey alternatif tarihte Almanların ve Japonların dünyada ne gibi değişikler yaptığı açıkça bu kısımların kitapta daha çok olmasını isterdim. Bu kısımlar okurken en zevk aldığım kısımlar oldu fakat belli başlı yerler dışında çok da bahsedilmiyor ilk 50 sayfayı büyük bir ilgiyle okudum fakat ondan sonra kitap bir durgunlaştı ben o dünyadan daha çok şey öğrenmek isterken yazar bize karakter hikayeleri anlatıyor. Buda benim kitabı okurken çok sıkılmamam sebep oldu bundan dolayı bitirimekte zorlandım. Yazarın tarih bilgisinin iyi olduğunu düşünüyorum alternatif tarih kurmak kolay bir şey değil sonuçta ve yazarın bunu başardığını düşünüyorum. Kitabı genel olarak ortalama bir kitap olarak buldum belki bu düşüncem beklentimin çok yüksek olmasından dolayıdır. Kitabı okuyacak veya okumayı düşünen okurlara beklenilerinizi daha az tutmanız tavsiye edilir. Kitapta çokça iyi kötü mevzusu felsefi yaklaşımlar bolca mevcuttu. Bunlar kitap hakkında benim düşüncelerim okuyacak okurlara şimdiden iyi okumalar dilerim sağlıcakla kalın.