ateş böcekleri
2024 5. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2024 21:56
Kemalettin Tuğcu'nun kalemine alıştım artık. Okumaktan da büyük keyif alıyorum. Sanırım çocukluğumuzda her haftasonu okumamız için elimize tutturulan kitaplarını hatırladığım için. Yazarın kitaplarını çok sevmeme rağmen bazı kitaplarının çocuklara uygun olmadığını düşünüyorum. Bu kitap da onlardan biri. ••• Kitabın konusu şöyle: Bige isminde, 14 yaşında bir kızcağız ilk olarak annesini, ardından da babasını kaybediyor. Babasının ikinci eşi, yani Bilge'nin üvey annesi başka bir adamla evleniyor ve bu kızcağızın hem annesi, hem babası üvey oluyor. Hâlâ Bilge'ye bakmalarının sebebiyse oturdukları evin yarı hissesinin Bilge'ye ait olması. Bilge'nin bir de teyzesi var. Kadın tam bir anne yarısı, Bilge'yi çok seviyor. Sadece teyzesi değil, eniştesi de Bilge'ye çok merhamet dolu. Bilge bir babasından kalan apartman, bir teyzesinin yalısı arasında mekik dokuyor. Derken bir gün bir komşu kapıya dayanıyor: "Senin o aşüfte yiğenin benim oğlumu ayartmaya çalışıyor. Oğlumu o aşüfteye yedirmem, haberiniz olsun" diyor ve kadının eline 'Ateş Böceği' imzası olan bir mektup tutuşturuyor. Bu genç kızımızın da ateş böceklerine olan tutkusundan dolayı lakabı Ateş Böceği. Bunun üzerine sinirleri tepesine çıkan teyze anlayıp dinlemeden Bilge'yi morarta morarta dövüyor. Yalıda kıyamet kopuyor. Ardından geri gönderildiği üvey annesiyle üvey babasının evinde de hoş karşılanmıyor. Hiçbir aslı astarı yokken doktor muayenesine götürülüyor. 14 yaşında çocuk yaşadığı tüm bu travmalardan sonra bir de üvey babasının köyüne, üvey babasının abisinin yanına gönderiliyor. ••• Bilge'nin bu talihsizlikle başlayan hayat hikâyesi birçok acıyı da güzelliği de içerisinde barındırıyor. Çocuklara asla uygun değil! Haberiniz olsun. Okumayı düşünen herkese iyi okumalar diliyorum.
Ateş BöcekleriKemalettin Tuğcu · Ünlü Yayınları · 198639 okunma