Spoi içerebilir (başıma ağrılar girdi)
2024 3. kitabı
Kitap ilk duyuruldugunda çok heyecanlandım. İçeriğe dair bir bilgim yoktu ama kapağına cidden bayılmıştim. Hala daha ayni şekilde düşünüyorum. Tasarım, baskı, dizgi, şömiz her şeyi harika. Kitabın tek güzel tarafı bu zaten. Kitabın neresinden tutsam elimde kalır. Kisaca konusundan bahsedecek olursam; kitapta Dallas adinda bir kadın karakterimiz ve Romeo adlı iki baş karakter var. Dallas ailesinin ve yaşadığı yerin kültürlerine göre yetiştirilmiş "el değmemiş" Birisi. Verilen bir partide Romeo ile küçük bir heyecan yaşamak istiyor. Ve bunu yaparken bir adamla nişanlı. Romeo ve ikisi " küçük bir heyecan yaşarken bir anda yaslandiklari duvar yıkılıyor ve insanların karşısında çok uygunsuz bir pozisyonda yakalanıyorlar. Ve aptal erkek karakter artık benim malım der gibi yanındaki kızı herkesin içinde ve babasının karşısında çirkin bir şekilde aşağılayarak artık kızın ona ait olduğunu söylüyor. Ve bu skandalla "kızın itibarını" korumak için onunla evleneceğini söylüyor. Kızın babası kendisinin "itibari" için buna göz yumuyor ve hikaye bu şekilde başlıyor. Kitabın ana kadın karakteri Dallas yüzsüz, gurursuz bir karakter. Belki yaptığı tek iyi şey multimilyarder kocasının parasını hayir kurumları için bağışlamak. Romeo bir o kadar kötü, kadınları aşağılayan, karısı dahi olsa herkesin içinde ona iğrenç ima ve hakaretlerde bulunan saçma sapan bir başrol. Kitabin son 100 sqyfasinda Romeo'nun cocukluk travmaları ortaya cikiyor. Resmen 300 sayfada baska bir karakter son 100 sayfada baska bir karaktere dönüyor. Yazarların bu kismi baglama sekli bana hic mantikli gelmedi. Bu kitap okuyup nasıl beğenilir anlamıyorum. Ben mi farklı bir kitap okuyorum? Sorun ben de sanırım. Kıza yaptığı saçma sapan şeyler. Hele ki "balayı sırasında gittikleri otelde" yaptıkları söyledikleri. Resmen bazi yerlerde kitaba kafa atmak istedim. (Kiza S*urtuk dedigi sahne ve kizin kendisinin aa evet ben hataliyim diye dusunerek oradan ayrilmasi) Asla kimsenin okuduğu kitaplara karışmam ve yorumda bulunmam ancak bu kitabın okunmaya değer olduğunu düşünmüyorum. Kitapları yarım bırakmadığım için bitirdim ama okumasam daha iyiydi. Resmen başıma ağrılar girdi okurken. Kitap hakkında oturup konuşacak çok fazla detay var. Benim kısaca yapacağım yorum bu şekilde. Okuyup okumamak tamamen size kalmış
Karanlık Romeo’mL. J. Shen · Olimpos Yayınları · 2023907 okunma