···Okunma: 15 Ocak 2024 17:11 Kitabın Konusu (Spoilersız):
Farklı bir diyarın olduğunu düşünen insanların ve en yakın arkadaşının aksine bu fikre karşı çıkan Nova'nın dünyada gerçekleşen tuhaf olaylardan sonra bu diyara götürülmesiyle başlıyor. Hiçbir şey yapmamasına rağmen sürekli dışlanmaya, kullanılmaya ve saygı bile görmemeye maruz kalan Nova'nın diyara geldikten sonraki hayatını okuyacaksınız.
Düşüncelerim (Spoilerlı):
Nova'nın baştaki patavatsız hallerini gereksiz cesaret olarak gördüm ama sıfırdan farklı bir dünyaya gelsem ve bilmediğim ırkım yüzünden hiçbir şey yapmamama rağmen sürekli dışlanıp aşağılansam ben ne yaparım bilmiyorum. Aralarında güçleri olmayan tek kişi o olsa da en güçlüsü oydu aslında. Diğerleri onunla aynı muammeleyi görse mal gibi kalırlardı bence. Varis olmasına ve diğer varislerin el üstünde tutulmasına rağmen o her zaman deli denilen en azından yalnız olmamayı isteyen birisi oldu. Herkesin ona olan tavrı artık delileşmesine sebep oldu ve herkesin bedelini ödemesini istedi. Ha Arın'a o kadar bağlı değildi bir varise göre ama Arın'ın daha iyi davranabileceğini düşünüyorum. Tabii yine çok iyi davranıyordu. Neyse 672 sayfa var her bir sayfada da Nova'ya haksızlık ediliyor o yüzden şimdilik ara vereyim.
Kitabın sürükleyici kısımı bir 300 sayfa sonra başlıyor bence. Sonra sürekli ters köşe oluyorsunuz. Oradan sonra Nova'nın tavırlarına hayran kaldım taş gibi kadın. Gerçekten Nova güçleri olmamasına rağmen herkesten daha çok mücadele etti ve güçlüydü. Ona zehir veren Ariana'ya çok sinir oldum sebeplerini açıklamasına rağmen haklı olduğunu düşünmüyorum. Arın geldikten sonra Nova daha iyi hissetti kesinlikle çünkü ona varis gibi davranan sadece oydu. Sonay'a ne kadar kütüphanede sinir olsam da sonradan çok beğendim çok tatlı bir kız bence. Ayzer'e sinir oldum ormandaki açıklaması yeterli sebep değildi davranışının, arkadaşını da düşünmesi lazımdı. Tek başına bıraktı arkadaşını zaten yalnızken. Sina'nın da Nova'ya haksızlık yaptığını düşünüyorum. Daren'e bir şey diyemiyeceğim ne yaptığını kendisi de bilmiyor bence.
Kitabın son bölümüne gelelim. Arın'ın Nova'yı yarı yolda bırakması beni yıktı. Özellikle Nova onu getirmek için ne riskler almışken. İkinci kitaptan beklentim Nova'nın dönüp herkesten intikam alması açıkçası. Neyse çok konuştum. Kitabı çok beğendim, yazarın yeniden bir evren oluşturmasına hayran kaldım çok detaylıydı.