Biraz sitem biraz iç dökmesi biraz spoiler :)
2024 4. kitabı
Güzel sürükleyici bir kitap bir günde işe gidiş gelişlerde okunup bitecek dili güzel akıcılığı güzel. Ama hani nerde o jane austen kitaplarındaki güçlü kadınlar,hani o zamanın güçlü kadınları bi erkeğe boyun eğmeyen çocuğu için canını verebilecek ama bi erkek kimmiş ya diyen kadınlar nerede gözüm her sayfada ha şimdi düzelecek ha şimdi normale dönecek diye bekledim. Ne de olsa biz Selvi Boylum Al Yazmalımda Asya’nın “Sevgi neydi sevgi emekti” tiradı ile büyüdük. Asya da kararını verirken Samet onu babalığa seçmişti falan diyordu bi ana olarak sametti önceliği hep. Bana bir aşk yüzünden bu raddeye gelen bi hayat çok üzücü geldi ya Aşkı bu kadar derinden yaşamadığımız için belki de bilemiyorum tam olarak ama nedrete üzüldüm kitabı okurken sadece. Ne Fikret’e üzüldüm ne Nejat’a ne de Sabri Bey’e. O güzelim canım Nedret annesizliğiyle kalakaldı ortada ya ona üzülüyorum. Arada böyle kitaplar okumalıyız tamam ama ben galiba güçlü kadınları okumayı çok seviyorum ya aşkı için canından olmayı göze almayan kadınları seviyorum. Çünkü günümüzde şu günlük hayatımızda Fikret gibi aşkı için ölmeyi göze alan o kadar çok kadın var ki. Bari kurgularda hayallerde romanlarda kadınlar güçlü olsun.
Ölmüş Bir Kadının Evrak-ı MetrukesiGüzide Sabri Aygün · İş Bankası Kültür Yayınları · 20214,005 okunma