Tatlılar:) Matt Haig kalemiyle dünya çapında en çok satanlar listelerinde yer alan bu kitabın spoiler'ından nasıl kaçtım inanamazsınız :) çevremdeki herkesin okumasını geçtim okumadım dedikten sonra direkt anlatmaya geçmeleri beni yıldırdı ve artık okumam gerekiyor dediğim bir kitaptı :) ee hadi başlayalım o zaman ben herkesin aksine size spoiler vermeden aktaracağım her şeyi merak etmeyin :) Kitabın her sayfasını çevirdiğimde ciddi anlamda kendimi sürekli sorguluyorken yakaladım. insanların bu kitabı neden bu kadar abarttığını zaten konusunun günümüzün son 10 yılın kitaplarının konularından farklılığıyla zaten anlıyorsunuz konusu olay örgüsü ( son 100 sayfa hariç ) günümüz romanlarının alelacele azılmasından ziyade iyi araştırma yapılmış olduğu belli ve okuyucuyu araştırmaya ve meraklandırmaya iten bir dili olduğu aşikar. okuyucuyu komplekse sokmadan, yormadan hatta günümüz konuşma dilinden ve yaşayışından örnekler vererek okuyucuya daha yakın ve samimi bir dil kullanmanın yanı sıra günümüz örneklerini yazarımız 20 sene sonra bile okunsa yine de o çağada ayak uyduracak dozda vermiş. Kitapta yer yer beni duraklatacak kadar derin cümleleri vardı. çoğu cümlenin altını çizmekten kendimi alıkoyamadım. Ana karakterimiz Nora'nın ( bakın burada tek bir spoiler verdim :) ) Bir sonraki seçiminin ne olacağı konusunda merak uyandıran yazarımız, Yazarın Ana karakterimizin yaşamış olduğu negatif durumları ifade ediş tarzı ile okuyucuya dramatize etmeden aktarması benim için kitabı okunur kıldı.( Geçmişte yeteri kadar dramatize kitap okuyup ağladık bence hem drama sevenler rus edebiyatı okusun :) )
Acılar:( Belirli bir noktadan sonra karakterin yaşadığı bu döngüyü gereksiz uzatmasından kaynaklı nasıl biteceği konusunda az çok ön görüde bulunulması kitabın son 100