MENEKŞELER DİYARI ( HATİCE DABAK )
2024 6. kitabı
Öyle bir kitap okudum ki umudun her zaman hayatımıza geleceğini bir kez daha anladım. Kitap kurgusu hem günümüzü konu alıp hem de geçmişi tatdırmış bizlere . Olaylar arasında bağlantı o kadar güzel ilerlemiş ki her iki zaman da kaldığınız yerden devam ediyorsunuz. Aylin İzmir'de yaşayan, annesini kanser yüzünden kaybedip bu hayatta babası, büyükbabası ve çocukluktan beri arkadaş olduğu Eren ile hayatını devam ettiriyor. Her şey yolunda gibi görünse de uzun bir zamandır rüyalarında verandalı bir evi görüyor. İlk başta tesadüf olduğunu düşünse de aynı rüyayı defalarca görünce artık Eren'den yardım isteyip bu evi bulmaya çalışıyorlar . Uzun araştırmalar sonucu Eren bir sabah ev ilanı ile Aylin'e sürpriz yapıyor. Aylin ilanı görünce rüyalarında ki evi bulduğunu hissedip , uzakta olsa Çankırı yollarına düşüyor. Asıl olaylar bu kısımdan sonra başlıyor. Hayatında kimse yokken orada babaannesi ile birlikte yaşayan Ali ile karşılaşıp günlerinin en güzelini , sevginin en özelini yaşarken bir taraftan da 1959 yılında orada kısa bir süre yaşamış Asya'nın günlüğünü bulup ona ulaşmaya ve gerçek hikayenin tamamını öğrenmeye çalışıyor. Günlükte Asya'nın unutulmaz hikayesini de yer yer üzülüp yer yer de mutlu olarak okuyorsunuz ki Asya ile Aylin'in arasındaki bağlantıyı öğrenip sonunu okuyunca dedim ki vayyy be. Hiç böyle bir son beklemiyordum. Kurgusal olarak bu kitabı okuyunca eminim bir süre aklınızda yer edecektir ki belki sevip de kavuşamayanlar , fedakarlık edip unutmaya çalışanlar , yeni hayat kurmaya çalışıp içerisinde yangınlar taşıyanlar en önemlisi de sevdiği yanında olduğu halde kalbinin başkasına ait olduğunu bile bile ömrünü tüketenler bu eserde kendilerinde bir parça birşey bulacaktır diyerek keyifli okumalar dilerim.
İnsan ve Duygular
Menekşeler DiyarıHatice Dabak · İkinci Adam Yayınları · 202316 okunma