"Dün başkaydı, bugün başka ve inan bana birkaç gün sonra hepimiz için bambaşka olacak."
Merhaba sevgili arkadaşlar Uzun süredir polisiye türünde kitap okumadığımı farkettim ve Ocak ayında ağırlık olarak polisiye türüne verdim ve iki kitap okudum bunlardan biri de @yazarmehmet'in #komisermuharrembaltalıhanonunpeşinde kitabıydı. Ve gerçekten de okuduğunuzda pişman olmayacağınız bir kitap. Şöyle ki bir kitapta her duyguyu birlikte yaşayacağınızdan emin olabilirsiniz. Bu kitabı başlarda okurken kendimi gülerken bulurken ortalarında heyecanımın ve merak duygumu zirvede yaşayıp sonunda ise gözlerimin dolacağını hiç düşünmemiştim. Çünkü bende öyle oldu. Trajik olansa kitabı okuduktan sonra sonunda ben kendimi ağlarken bulurken Keloğlan'ın gerçek hikayesinin olduğundan bahsedilmesi ve Keloğlan'ın çocukluğumuzda bildiğimiz Keloğlan olmamasını öğrenmemdeki şoku yaşamam. Tabi sadece bahsi geçtiği için gerçek hikayesini hala öğrenemedim. Gelelim kitabın konusuna; Tarihte Baltalı Hano efsanesini duymuşsunuzdur, ki ben duymamıştım bu kitapla öğrendim, bu efsaneden doğan bir roman düşünün. Hanzade saygın bir ailenin kızıdır. Gittikleri davette hayatını tamamıyla dönüşüme uğratan bir olay yaşar. Yaşadığı olay sonucunda ise kendisini hapiste bulur. Burada yer alan erkekler tarafından ise Ligor denen kişiyle tanışırlar. Ve orada geçirdikleri süre zarfında birbirlerine yakınlık duyarlar. Oradan çıktıktan sonra birbirlerini beklemeye söz verirler ve birbirlerini bulduktan sonra ise beraber çalışmaya karar verirler. Ve yanlarına da kendilerine güvenilir bir grup bulup iş yapmak isterler. Tabi o iş bildiğiniz gibi bir iş değil. Bir ipucu vereyim intikam...Ama neyin intikamı? Tam istedikleri gibi bir grup topladıktan sonra işe koyulurlar. Ardı arkası kesilmeyen planlar sonucunda Komiser Salih işin içinden çıkılmaz bir hal aldığını görünce Komiser Muharrem'den destek alır. Ve Komiser Muharrem Konya'dan İstanbul'a gelir. Peki bu meşhur Komiser Muharrem kim? Bu grubun işini çözebilecek mi? Baltalı Hano intikamını alabildi mi? Tüm bu soruların cevabı bu kitapta yer alıyor. Hem de öyle bir yer alıyor ki o yaşanan olayları okurken heyecanınızın kat kat arttığını içinizde hissediyorken bir sonraki sayfada ne olacak hissini de tam anlamıyla yaşatan bir kitap diyebilirim. Ayrıca ikinci bir şoku da puntosu küçük olmasına rağmen ilk başta kitabı bu kadar kısa sürede de bitiremeyeceğimi düşünürken bitirdiğimde yaşadım. Çünkü oldukça akıcı ilerleyen bir kitaptı. Sizler de Baltalı Hano'nun bu macerasına şahit olmak istiyosanız okumanızı tavsiye ederim.