2024 3. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2024 00:42
Cormoran Strike serisinin 5. kitabı Kötü Kan; zihinde görselleştirmeyi sağlayan büyülü anlatımı, yazarın içine çeken ve andan uzaklaştıran üst düzey hikaye anlatıcılığı, sonunda anlamlı bir bütün oluşturan bir çok kola ayrılan konusu, detaylar ile bezenmiş ilmek ilmek işlenen kurgusu, özdeşim kurulabilecek seviyede başarılı karakter profilleri, ana karakterlerin içsel dünyasını çarpıcı bir şekilde yansıtan ifadeleri, çocukluk travmalarına, kayıp ve yas olgusuna,yalnızlığa, kişilerarası ilişkilere dair etkili vurguları ile çok beğenerek okuduğum bir kitap oldu. Aynı isimde yayınlanan dizisini izlememe, sahneleri hatırlamama rağmen işleniş o kadar etkili ki; aldığım zevkte bir eksilme olmadı. Her kitap ayrı bir konuyu işlese de, ana karakterlerin bireysel öykülerinin devam etmesi sebebi ile sıra ile okunmasının alınan keyfi arttıracağı düşüncesindeyim. 1974 yılında Doktor Margot Bamborough arkasında hiç bir iz bırakmadan kaybolur. Yapılan soruşturmada hiç bir bulguya rastlanmaz, baş dedektif psikotik kriz geçirir ve sonrasında olay çözülmeden kalır. 40 yıl sonra Doktor Bamborough'un kızı Anna , özel dedektif Cormoran Strike ve ortağı Robin Elliacot'tan davayı tekrar açmalarını ister. Dedektiflik bürosunda diğer soruşturmaları ile birlikte Margot Bamborough'un geçmişine doğru yolculuğa başlayan Cormoran ve Robin;bir yandan kendi kayıpları, yalnızlıkları ve içsel dünyaları ile mücadele ederken; bir yandan da ipuçlarını, güvenilmeyen ifadeleri, 40 yıldır ruh ve sinir hastalıklarında tedavi gören bir seri katile dair şüpheleri, geçmişin karanlığına gömülmüş sırları birleştirerek kaosa anlam verecek,bu gizemli olaya ışık tutacaklardır. Robert Galbraith mahlası ile J.K. Rowling'in yazdığı Kötü Kan, 990 sayfasıyla yoğun ve korkutucu bir görünüme sahip olsa da, merak uyandıran kurgusu ve su gibi akan anlatımı ile çok keyif alarak okuduğum bir dedektiflik hikayesiydi. 4. Kitap Ölümcül Beyaz haricinde tüm kitaplarını severek okuduğum Cormoran Strike serisi; gerçekçi karakterleri, detaylar ile bezenmiş incelikli ve derin kurgusu, akıl yürütmeler ile birleştirilen bilmeceleri, travmatik geçmiş yaşantılar ve kişilerarası ilişkiler gibi temel insani durumlara göndermeleri ile önerimdir.
Kötü KanRobert Galbraith · ‎Pegasus Yayınları · 2023126 okunma
Merhaba, bu kitapla ilgili yorumunuz ilgimi çekti, zira serinin ilk kitaplarını sevmeme rağmen Ölümcül Beyaz'ı henüz bitirdim ve hiç sevemedim, okurken detaylarda boğuldum, seriye devam edip etmeme noktasında kararsızım. Siz Kötü Kan'ı okuyup beğenen biri olarak acaba ne tavsiye edersiniz ? Ölümcül Beyaz ile Kötü Kan'ı da karşılaştırarak tavsiye vermenizi rica etsem sizden 🙏
Aylin Büyüksavaş
Ali Candan Rica ederim, keyifli okumalar