Kitap World of Warcraft oyun evreninin hem en sevilen hem de en çok nefret edilen karakterlerinden olan Prens Arthas ya da Lich King'in yaşantısını ve yaptığı seçimleri konu alıyor.
Christie Golden 'in Arthas kitabının bazı bölümlerinde
olaylar arasındaki kopukluğu serinin hayranları fark edecektir. Fakat bunu göz ardı edersek kitap olaylar açısından yeterince detay ve akıcılık sağlıyor.
Bazı bölümlerde Arthas' ın seçimleri ve sonuçları ile ilgili aklıma gelen bir kaç soru vardı:
1) Amaca olan körü körüne adanmışlık, sonuca ulaşmak adına her yolu mübah kılar mı?
2) Bütün ölülerin acılarını bilerek onları kontrol altına tutup yönlendirebilen irade, kendi zihnini ne kadar yoruyordu ve nasıl delirmiyordu kim bilir?
3) Amaçlarının birden bire değiştiğini dost ve düşmanların ironik bir şekilde yer değiştirdiği kendini kanıtlama şavaşında hangi tarafın baskın geleceğini tahmin edebilmiş miydi?
Netice itibariyle kitap Warcraft serisinin belki de en karizmatik karakterinin hayatının başlangıcına odaklanmış. Lich King'in doğuşu veya yeni bir bedende yeni bir iradeyle uyanışı, seri içinde başka bir serinin başlangıcı olabilir belki.