Puan vermedi·345 syf.····Okunma: 24 Ocak 2024 00:00 Yazarın kitapta çok önemli noktalara değindiğine şahit olmaktayız. Ülkelerin sistemlerinin değişmesinde ve gelişmesinde büyük etkileri olan PISA’nın dikkate alınması gerektiğini görmekteyiz. Gelişmelerin hızlı olduğu bir çağda çağa ayak uydurmak gereklidir. Gelişmelerden uzak durmanın ülkeleri geriye götürdüğü bilinmektedir. Bir diğer husus güven ortamının sağlanması ve sistemdeki kişilerin birbirine güvenmesini sağlamaktır. Öğrenmeye odaklı okulların inşasına özen gösterilmelidir. Öğretmen yeterliliğin de üzerinde özenle durulmaktadır. Kitapta değinilen noktalar eğitim sistemleri için önemli noktalar arasındadır. Ülkelerin bu noktalara özen göstermesi ve kendini yenilemesi gerekmektedir. Ülkelerin de kendine has bir sistemi olmalı ve kendisini ayrıyeten bu sınav sistemine göre yenilemeli ve değerlendirmelidir. Doğru adımlar ve doğru yatırımlarla başarıyı yakalamak mümkündür. Sistem içerisinde öğrenciler aktif olmalı ve görev almadırlar. Derslerin etkileşimli bir şekilde işlenmesi ve öğrenci-öğretmen arasında güçlü bir bağ kurulması gereklidir. Öğrencilerin kendilerini okullara ait hissetmeleri sağlanmalıdır. Ülkede eğitim adına yapılan planlar uzun süreli olmalıdır.