Bu serinin ilk üç kitabıyla ruhumun çok sıkılıp bunaldığı bir zamanda karşılaşmıştım. Her kitabın hayatımıza dahil olması gereken bir zamanı olduğunu ve bu serinin de benim karşıma tam gereken zamanda çıktığını düşünüyorum. Serinin ilk kitabını okumaya başladığımdan itibaren ruhumun ferahladığını fark ettim ve kitaplar bittiğinde kendimi rahatlamış ve daha da teslim olmuş hissettim. Kitapları bir solukta okuyup bitirmiştim. Uzun bir aradan sonra yazarın serinin devamı olan 4. kitabı İyileşme Zamanı çıkınca kitabı hemen temin edip okumaya başladım fakat bu sefer kitabın bitmesini istemeyerek yavaş yavaş, sindire sindire okudum. Her sayfası o kadar dolu doluydu ki neredeyse her sayfada altını çizdiğim satırlar oldu.
Sevgili Funda Uçuk Er bu kitabında kitabın ana kahramanları olan Çolpan ile Asfar'ın evlilikleri üzerinden evliliklerde yapılan hatayı ve hataların telafisini için gereken çözümleri ele almış. Yazarın bu kitabında da yine alınacak bir sürü ders vardı ve yazarın bu serisi başucu kitabı niteliğinde."HADİ" serisi herkesin kitaplığında bulunmalı ve ara ara tekrar okunmalı. O yüzden herkese kesinlikle bu seriyi okumasını tavsiye ediyorum ve son olarak kitaptan şu alıntıyı paylaşmak istiyorum:
Anladım ki sonra, dünyada dertsiz baş yok. Dünya dediğin bir çilehane. Herkesin imtihanı türlü türlü. Bir bakıyorsun, senin düşlediğin hayatı yaşadığını zannettiğin insanların hiç tahmin etmediğin, ben olsam dayanamazdım dediğin acıları var. İnsan sadece kendi imtihanını büyütüyor gözünde, en dayanılmazı benimki zannediyor. Oysa Allah öyle yaratmış ki kulunu, her acıyla birlikte insanın acıya katlanma kapasitesi de artıyor nihayetinde. Mevla'nın dediği gibi,
"Allah der ki, 'onsuz yaşayamam' deme, seni onsuz da yaşatırım."
Asla yaşayamam dediğimiz neler yaşadık, zinhar katlanamam dediğimiz acıları ekmeğimize katık yaptık. Kimlerin yokluğu ile devam ettik nefes almaya. Zorluğun yanında kolaylığı da var eden Rabb'e hamd olsun.