Puan vermedi·167 syf.····Okunma: 25 Ocak 2024 16:49 Grubumuzla okuduğumuz son kitabımız gösterdi ki, senelerdir süregelen ama dört aydır daha fazla odaklandığımız Filistin meselesi on sene önce bu konuşmalar yapılırken nasılsa hala öyle. Hatta daha vahşi daha acımasız. İ(t)rail kudurmuşcasına, etnik temizliğini bütün dünyaya göstere göstere yapıyor.Biz de seyrediyoruz. Noam Chomsky ve tarihçi Ilan Pappe ikisi de kendilerini siyonizm batağından kurtarmışlar, Filistin'e destek olmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu bağlamda onların içeriden fikirleri oldukça önemli. Problemin nedenlerini açık bir şekilde ortaya koyuyorlar. Çünkü mesele İsrail kamuoyunun bütün dünyaya yutturmaya çalıştığı gibi karışık falan değil . Oldukça basit.
(Burda ayrıntılara girmeyeceğim sinirlerim kaldırmıyor) Kitabı okuduktan sonra, Ilan Pappe'nin 7 Ekim'den sonra yaptığı açıklamaları izledim. Koloniyal yerleşimci israil projesinde sonun başlangıcına geldiğimizi söylüyor. Bu sancılı bir süreç ama inşallah bittiklerini görmek nasip olsun. Kitapla kalın.