Kadınların sesi olmuş bir eser okuyup bitirdim ama sadece kadınlara has bir üslubu yok erkeklerinde özellikle okuyup , karşı cinsin niye tepkiler verdiğini , ne istediğini , hangi duygular ve düşünceler içerinde mücadele ettiğini sevgili yazarımız kurgusal olarak başarılı bir şekilde inceleme de bulunmuş.
Yıldız üzerinden kurgulanmış bu eser , 7 yaşında babasının evi terk etmesi üzerine onun sevgisinin, yokluğunun ve ona has ademelmasının özlemini okurken buluyoruz. Kendine Lilith kolyesini sırdaş edinmiş kimseye söyleyemediği herşeyi ona anlatmaya başlamış. Büyüdükçe karşısına çıkan her erkekte eksik olan sevgisini tamamlamaya çalışması da babasının eksikliği yüzünden olduğu anlaşılıyor.
Hayat her zaman yolunda gitmese de hızlı akıp gidiyor , evli olan bir erkekle yaşadığı yanlış ilişki , aldığı psikolojik ilaç ve tedaviler , annesinin sosyal durumu ve çevre faktörleri Yıldız'ı fevri kararlar veren , bazen çocuk gibi duygusal bazen de efsane olan Lilith gibi gaddar , ölümcül kararlar alan dişiliğini kullanan bir kadın rolüne bürünüyor.
Onunla kadınların eksik yönlerini okurken bir taraftan da deli dolu hallerini görünce keyif alabilirsiniz . Bu eserde bir önemli detay da Dünya'nın ve Türkiye'nin Corona Virüs dönemlerini işleyip o zamanların zorlu durumlarını da yansıtmış . Zorlu zamanlar geçirilip acı durumlar yaşansa da yazarımız biraz tebessüm oluşturmak için arka sayfalarına Corona ile mizah duygusu ile yazılmış cümlelerde paylaşmış bizlere .
Yıldız'ın en büyük destekçisi yada onu tamamlayıp yardım edecek kimler olacak , onu bu zorlu hayatta elinden tutup çıkaran birileri olacak mı? Ve yüzleşmesi gereken gerçekler ile başa çıkabilecek mi? Bu soruların cevaplarını Hatice hocamızın bu eserini okurken bulacaksınız.
Keyifli okumalar dilerim.