···Okunma: 26 Ocak 2024 23:24 İki sokak çocuğunun hikayesi bu kitap. Sokak çocuklarının görünmezlik pelerini olduğunu dile getiriyor yazarımız. Haksız da değil tabii…
Kitabın ismini alan Kanat, başrollerimizden biri. Bir de Nevzat var , Kanat’ın can dostu.
Kanat ve arkadaşı “Benli” Nevzat ‘ın kış ayazında karınlarını doyurmak için sokağa çıkmasıyla başlıyor kitabımız. Sonrasında karşılaştıkları , onların deyimiyle janti giyimli bir adamın cüzdanını almalarıyla da hikayemiz başlıyor tabii. Cüzdanın içinde bir anahtar vardır, Kanat bu anahtarın nereye ait olduğunu bilmese de anahtarı atmaz, kolyesinin ucuna takar. O günden bir hatıra olarak saklar. Nereden bilebilirdi ki bir anahtarın başına ne işler açabileceğini… Artık peşlerinde bir seri katil ve tüm emniyet vardır.
Peki nedir bu anahtarın önemi? Nereyi açıyor veya ne tür bilgiler var içinde?
Neden bu kadar önemli?
Kanat ve Nevzat’ın başına neler gelecek?
Tüm bu soruların cevabını öğrenmek isterseniz eğer kitabı okumanız yeterli. Daha fazlası spoiler olur o yüzden konuyu burada bitirmek zorundayım
Hepimizin görmezden geldiği, yanlarından geçip gittiğimiz sokak çocuklarına ithaf etmiş kitabını yazarımız. Onların yaşadığı zorlukları , neden sokaklara düştüklerini bu iki çocuk üzerinden ele alarak güzel bir kurguyla yazılmış kitap. Kurgu diyorum ama ne yazık ki içerisinde ele alınan konular gerçek hayatta olan ve görmezden geldiğimiz konular :) Ben kalemini çok severek okudum. Yer yer duygulanıp, yer yer de kitabın içerisinde yer alan karakterlerin dialoglarını okurken tebessüm ettim. Çok güzel dersler de çıkarılabilecek bir kitap. Dili gayet sade ve akıcı, okumaya başladığınızda elinizden bırakasınız gelmiyor kitabı. Her sayfayı merakla çeviriyorsunuz ; acaba şimdi ne olacak? düşüncesi ile.
Kitapta ismi geçen karakterlerin hayatından da ufak ufak bahsetmiş yazarımız onları daha iyi tanıyabilmek adına. Ben Kanat ve Nevzat’ın hikayesinden çok etkilendim. Eminim her okuyan da etkilenecektir. Okuyun , okutun derim. Kitapla kalın