2021 44. kitabı
Pascal Quignard'ın Dünyanın Bütün Sabahları, 17. yüzyılda yaşamış besteci ve viyola da gamba sanatçısı Marin Marais ile en ünlü öğrencisi Sainte-Colombe'un gerçek yaşamlarından yola çıkan bir roman. Kitap, Sainte-Colombe'un karısının ölümünden sonra içine kapanıp müziğe kendini adamasıyla başlar. Bir gün kapısını çalan Marin Marais, Sainte-Colombe'un müziğinin sırrını öğrenmek isteyen genç bir adamdır. Sainte-Colombe, Marais'i öğrencisi olarak kabul eder ve ona müziğin derinliklerini öğretmeye başlar. Ancak bu süreç, ikilinin tutkuları ve egosuyla şekillenen bir mücadeleye dönüşür. Dünyanın Bütün Sabahları, müziğin ve tutkunun etkileyici hikayesini anlatıyor. Quignard, ustalıklı dili ve güçlü anlatımıyla okuyucuyu 17. yüzyıl Fransa'sının büyülü dünyasına götürüyor. Kitabın en dikkat çeken yönlerinden biri, müziğin insan ruhuna olan etkisinin ustaca anlatılması. Quignard, müziğin hem neşelendiren hem de hüzünlendiren gücünü, Sainte-Colombe ve Marais'in hikayesi üzerinden çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor. Bir diğer dikkat çeken nokta ise, Quignard'ın karakterlerin iç dünyasını derinlemesine keşfetmesi. Yazar, Sainte-Colombe ve Marais'in tutkularını, korkularını ve hayallerini ustalıkla resmediyor. Sonuç olarak, Dünyanın Bütün Sabahları, müzik ve tutku üzerine yazılmış, etkileyici ve sürükleyici bir roman. Bu kitabı, müzikseverlerin ve edebiyat tutkunlarının mutlaka okumasını tavsiye ederim.
Dünyanın Bütün SabahlarıPascal Quignard · Sel Yayıncılık · 20151,020 okunma