·216 syf.····Okunma: 09 Ocak 2023 20:17 İnternet üzerinden değil de direkt kitap olarak okuduğum ilk manga ve cidden ilk olmaya değer bir eser. Yarının Dünyası adlı filmin de temelidir.
Konusu bilindik tüm bilim kurgu filmlerindeki gibi;Dünya'yı yine canavarlar/uzaylılar ele geçirmiş, onlar hakkında bilgimiz çok az, tek bildiğimiz mükemmel(!)insan ırkımızı yok etmek istedikleri. Tabii mükemmel olduğumuzdan yine askeri birlikler kuruyoruz ve onlarla savaşıyoruz. İşte ana karakterimiz de bu birliklere yeni katılmış daha ilk savaşına bile girmemiş bir çömez. Ana karakterimizin ilk olarak rüyasını görüyoruz, rüyasında da bir sonraki gün gireceği savaşı ve askeri birliğin en iyi askeri olan Amerikalı Rita'yı görüyor. Ve tabii ki kendisinin öldüğünü. Bilim kurgu/fantastik evren hayranlarının bildiği gibi bu rüya normal değil. Bir sonraki gün rüyanın aynısı yaşanıyor ve bam! ölüyor. Lakin biz şimdi sela okunacak bizimki toprağa verilecek derken bir önceki günki uyandığı yerde uyanıyor. Elinde dünki kitap, ranzanın üstündeki arkadaşı yine aynı şeyleri anlatıyor. Anlıyoruz ki bir döngü var. Öldükçe ölüyor sonra uyanıyor filan. E, kardeşim Türk genci aynısını hergün yaşıyor.
Sonra bu gücü kullanarak kendini yetiştiriyor ve uzaylıları yok etmeye çalışıyor.
Konu klişe lakin önemli olan çoğu zaman konu değil anlatımdır. Fakat bu manga sadece 2 ciltden oluşuyor. Anlayacağınız anlatımda yetersiz kalıyor. Mangada çok fazla öğrenemediğimiz şey var. Rita'nın aldığı eğitim, Mc'nin çocukluğu, Rita'nın asıl adı.
Yine de çerezlik olarak okunulabilecek bir manga. Çizimleri harika. Bir günde iki cilti de bitirmiştim.
Konu bakımından bana Yaşam Şifresi filmini de hatırlatıyor. Oradaki adam bir askeri pilot lakin ölüyor ve kendini bir trende buluyor. Tren bir suikaste kurban oluyor. Tren içindekilerle patlıyor fakat mc yine kendini trende aynı konumda buluyor ve bu bir çok kez tekrar ediyor. Bunun dışında robotlar Evengelion'u anımsattı. Tabii ki de o efsaneyle bu mangayı kıyaslamayacağım.
Sonuca gelirsek yetersiz kalmış çerezlik bir manga