·408 syf.····Okunma: 30 Ocak 2024 14:33 Öncelikle kitabın kurgusu, yazım dili, anlatımı ve betimlemelerinin çok çok iyi olduğunu söylemek isterim. Günümüzde yazılan çoğu kitaptaki sığ ve basit konulardan uzak kalarak kaliteli bir kurgu oluşturmuş yazar. O yüzden çok zevk alarak okudum.
Kitabın konusuyla, karakterleriyle ilgili yorum yapacak olursam sık sık "ev değil cehennem burası cehennem" dedim kendi kendime. Bir Earnshaw evi var ki kasvetli mi kasvetli kaotik mi kaotik ve bir heathcliff var ki kötü mü kötü acımasız mı acımasız biri. Catherene ise iyi kalpli olduğundan şüphe ettiğim, sadece kendi çıkarını düşünen bir karakter. O yüzden ne yalan söyleyeyim catherene ve heathcliff arasındaki ilişki hiçbir haliyle kalbime dokunmadı.
Bu iki kişinin ilişkileri dışında çokça konuşmak istediğim olaylar ve karakterler var fakat kısa tutmak gerekirse
• Edgar; gerçekten seven, iyi bir kalbi olan güzel bir eş ve baba.
•Hareton; berbat ve hastalıklı bir evde büyümesinden dolayı ve haklarından haberdar olmamasına çokça üzüldüğüm ama kalbinin iyi olup bunu açığa çıkaracağına inandığım biri.
•Küçük catherene; annesine kıyasla çok çok daha iyi ve olgun bir karaktere sahip (çocuk olmasına rağmen)
Daha pek çok karakter vardı ama bahsetmek istediklerim bunlardı. Çok akıcı,sürükleyici ve merak uyandıran bu kitabı herkese öneririm.