İlişkiler Üzerine
İlişkilerde İletişim probleminin en büyük sorunu Erkeğin Kadınları Erkek gibi düşünmesi ve Kadının da Erkekleri Kadın gibi düşündüğünü zannettiği için çözümsüz sorunlar doğar. Bu problemin en büyük sebebi ise Erkeğin mantığı ile düşünmesi ve Kadının da duygularıyla düşündüğü içindir. Erkek Kadına, Kadın da Erkeğe bu bilinçle yaklaşıp kendini tam anlamı ile o kişiye açmadan iletişimi sürdürülmesi gerekir. Örneğin: Kadın ve Erkeği karşı karşıya koyalım. Erkeğin önüne 6 sayısını koyalım. Erkek onu 6 şeklinde görecek Kadın da onu 9 şeklinde görecektir. Buradaki en sağlıklı iletişim şu şekilde olmalı. Özellikle Erkekler üzerinden anlatacağım çünkü Erkekler kendi pragmatik düşünce yapısını Kadına ''zorla'' benimsetmeye çalıştığı için Kadınları anlayamıyorlar. Erkekler genellikle Kadına bak bu önümdeki 6 numara bu kesinlikle 6'dır. şeklinde konuşabilir. Fakat Kadın ''hayır bu kesinlikle 9'' şeklinde konuştuğunda Erkek ''Hayır bu 6 yanlışsın görmüyor musun? bu 6!'' dememeli. Kadınla şu şekilde iletişim kurmalı. Kadın bu kesin 9 dediğinde Erkeğin sağlıklı bir iletişim için davranışı/iletişimi şu şekilde olmalı. Tamam Ben sana hak veriyorum bu senin tarafından 9 gözükebilir ama benim tarafımdan da 6 gözüküyor. Kanıt içinse benim tarafımdan bakabilirsin.'' şeklinde olmalı. Erkeklerin Kadınlarla İletişimdeki sağlıklı ve en az sorunsuz iletişim de bu şekilde sağlanır. Ek olarak Kadınlar duygusal düşünen varlıklar olduğu için Erkekler Kadınları hiçbir zaman ''tam anlamıyla'' anlamaya çalışmamalıdır.