Uzun aradan sonra yeni bir inceleme ile merhabalar.
Nurdan Gürbilek, İkinci Hayat kitabında "İnsan saplanan ağrıyı dindirebilmek, ağrı dinmeyince sırf 'ağrıyan yeri ovmak' için de yazar. Sonra mezarlık diye bir yer olduğu, otları ayıklamanın, çiçekleri sulamanın kendisine iyi geleceğini düşündüğü için yazar. Bu dünyada bir iz bırakabilmek, ben de geçtim buralardan diyebilmek, bir birinci tekil şahıs olabilmek için yazar." diyerek insanın neden yazdığına dair kapsamı geniş olmasa da kısa bir tespit yazmıştı. Bu kitabı okurken de yazarımızın hangi tespite daha iyi uyduğunu çözmeye çalışmadan duramadım. Tabi mezar çiçek tespiti daha iyi uyar gibi oldu ama bana tespit yap deseler ben de; İnsan kelimelerle dans etmek için, bazen de kelimelerin ahengi arasında okuyucuya şölen yaşatmak için de yazar, derdim.
Kitapta üç farklı öykü var, yazarın kendine has üslubuyla okurken nasıl bittiğini çok anlamıyorsunuz. Akıcı ve keyifli bir kitap okumayı sevenler için güzel bi kitap. Bana göre yazarın kelimelerle arası iyi, kelimelere istediği düzeyde şekil vermeyi çok güzel yapmış. Bundan kaynaklı severek kısa sürede okuyup bitirdiğim bi kitap oldu. Öncesinde yazarın "İçgüdü" kitabını okumuştum, yeni yazarlara göre cesur bir tarzı var ve biraz da klişelerden uzak okuma keyfi yaşatıyor. Henüz yayımlanan iki kitabı da kısa ve okuma keyfini kıvamında bırakacak tarzda güzeldi.
Normalde yeni yazarların eserlerini, tarzlarını bilmediğim için biraz çekimser kalarak okurum. Bu kitapta da ilk başta öyle bi çekimserliğim olmadı değil ama kısa sürede çekimserliğim gitti gayet beğendim, güzel bi dili var. Yazdıkça daha da ustalaşacağını ve okuyucuya yine güzel şölenler yaşatacağını düşünüyorum. Yeni yazarlara her zaman olmasa da arada şans vermek iyi seçim olabiliyor bu tecrübeme göre iyi ki de şans verip okumuşum :) yazarımızın yolu açık olsun. Umarım çok güzel gelişmelerle bu yolda severek ilerler. Şevval Şaşmaz
O zaman keyifli okumalar..