···Okunma: 15 Ocak 2024 16:37 Selam sevgili okurlarım, sizlere Grigoriy Petrov’ un Beyaz Zambaklar Üklesinde kitabından bahsedeceğim.
Mustafa Kemal Atatürk’ün de mutlaka okunmasını tavsiye ettiği kitaplar arasında olan bu kitap birbiri ile bağlantılı bir çok bölümden oluşmaktadır.
-Bu kısım tüm yayın evlerinde yoktur.-
Kitaba başlarken “Grigoriy Petrov Hakkında” kısmını okumanız, kitabın ileriki bölümlerinde bir takım yerleri daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır. Kitabın yaklaşık ilk 43 sayfasını oluşturan bu kısımda sadece Petrov hakkında değil, aynı zamanda kitapta konusu geçen bir takım kişilerin hakkında da ayrıntılı bilgi vardır.
Kitabın içeriği genel olarak bir milletin tüm zorluklara, yoksulluğa, geri kalmışlığa rağmen nasıl ayağa kalktığından, kendilerini ve ülkelerini bu geri kalmışlıktan nasıl kurtardıklarından bahsediyor. Her meslekten insanın el ele vermesiyle tüm milletlere örnek olacak bir kalkınma gerçekleştiriyor Fin halkı. Bu kalkınmanın en büyük nedeni ise bir avuç aydının ülkelerine karşı olan sorumluluklarının farkına varması ve halkın da farkına varmalarını sağlamasıdır. Sayfa 49’da da yazıldığı gibi “ insanlar ülkelerinin geleceğine dair taşıdıkları kişisel sorumluluğun bilincine varmazlarsa ülkelerinin kalkınması ve refaha kavuşması da mümkün olmayacaktır.”
Bol okumalar dilerim.