2024 6. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2024 20:04
Merhaba, Miraç Çağrı Aktaş ın ilk defa bir kitabını okudum. İncelememle kimseyi kırmak veya kınamak istemediğimi belirtmek isterim. Kişisel görüşlerimizi yazıyoruz nihayetinde. Açıkçası kitabı ilk okumaya başladığımda düşündüğüm şey dilinin üzücü bir şekilde aşırı basit olmasıydı. (Çok karmaşık kitaplar okumak açısından zor olabilir ancak ben okurken en azından bir yazarın yazarlıktaki maharetlerini cümlelerinden hissetmeyi bekliyorum.) Sonrasında önyargılı olmamak adına devam etmeye karar verdim ve nihayet biraz olay akışlarının olduğu, Zümra karakterinin anlatıldığı kısma geldim. Zümra ile geçen hikaye başta sürükler belki diye düşündüm ki merak da ederek okudum, ancak okuyunca ana karakteri yani Miraç ı anlamakta zorlanmaya başladım. Daha doğrusu anlayamadım. Evet kabul ediyorum, çaba sarf ettiğiniz, üzerine titrediğiniz bir insandan duygularınıza karşılık beklersiniz. Görmediğinizde de yıkılırsınız. Ancak eğer bu hikaye gerçekse (ki umarım kurgudur) Zümra karakteri bu kadar zor bir hayat yaşıyorken, açıkçası seven kişi olarak sitemime engel olamasam bile en azından bana yaşattığını yaşasın demezdim diye düşünüyorum, tabi büyük konuşmak da istemem. Kaldı ki hikaye gerçek ise sevdiğim insanın lütfen başkasına söyleme dediği bir hadiseyi kitabımda dile getirmem bu sevgiye yakışır mı tartışılır. Tüm bunların dışında bence yazarın yazma tarzından dolayı kitap daha ziyade bir iç dökme aracı olmuş, bu nedenle adeta bir günlük gibi kişinin iç savaşına dönmüş. Belki bundandır bilmiyorum ama bazı noktalarda çelişkiler mevcut. Bana yaşattığını yaşa dediği bir bölümün( Gönül Ahı), birkaç sayfa ardından gelen bölüme (Çaresizlik Tam Bizlik) “Bana yaşattığını yaşamasın, ben onun yerine de fazlasıyla yaşarım, diye sevdiğiniz oldu mu hiç?” diyerek devam etmesi gibi tutarsızlıklar bulunmaktadır. Ama öncesinde de dediğim gibi belki bu kişinin kendi içindeki duygu karmaşası nedeniyle bu şekilde kitaba yansımıştır. Önyargılı olmamak adına kitabı yarım bırakmayacağım, bitireceğim, yorumumu sonrasında düzenlerim eğer fikirlerim değişirse. Ancak çok hoşuma giden bir kitap olmadığını üzülerek belirtiyorum.
Sen On Yedi YaşımsınMiraç Çağrı Aktaş · İndigo Kitap · 202111,5bin okunma