2024 6. kitabı
Roman kahramanı Hasan bir muhasebecidir. Kendi işini büyük bir mücadeleyle kurmuş, adeta iğneyle kazıyarak.Yoğun çalışma temposunun sonrasında işten evine döndüğünde apartmanındaki dairelerden birinin kapısının açık olduğunu görür. İçeride genç bir kadının kendini astığını, evde ondan başka kimsenin olmadığını farkederek hayatının şokunu yaşar.Hemen polisleri arar. Polisler gelir, işlerini yapıp giderler ama kız, zihnine yerleşmiştir artık. Kızın dairesini gizlice karıştırınca kızın yazdığı kâğıtlara ve birkaç fotoğrafa ulaşır. Kâğıtlarda yazılanlara göre kişilik bölünmesinden muztarip kız, üç yere gittikten sonra kendini asmaya karar vermiştir. İntiharının sebebiyle ilgili bir açıklama yoktur. Bu noktadan sonra kızın gittiği yerleri görmek, neden-sonuç ilişkisini çözmek, amacının getirdiği noktayı nihayete erdirmek için çıkar yollara. Artık kendisinin bile farkında olmadığı gizli bir bağ kement atmıştır kalbine. Meçhul kadın gayesi olmuştur. Kızın çoklu kişilik bozukluğundan muzdarip olması ve bu kişiliklerden birinin intihara meyilli diğerini ikna etmeye çalıştığı ikinci kişiliği arasındaki süreçte neler yaşandı?Hasan, kızın bıraktığı mektuplardan, fotoğraflardan başlayarak istikamet rotasını hangi duraklara çevirdi? Gittiği patikayı, göremediği köpeği, kurdun kanını, geyiği, tüfeği, keçiyi, yaşlı çifti, hastaneyi, bilekliği, korkuluğu unutabildi mi? Rakibi kimdi? Aynı bedende çok kişiyken tek kalabildi mi Hasan? Kızın ölümüyle armağan ettiği matruşkanın içinden yenileri çıktı mı? Daha nice sorular beraberinde getiriyor. Ben beğenerek okudum. Hatta beni baya etkiledi diyebilirim. Okumanızı tavsiye ediyorum. Kitapla kalın. Bir Kalan Olmalı Dersim Özel
1000k
Bir Kalan OlmalıDersim Özel · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 2023169 okunma