·256 syf.····Okunma: 09 Şubat 2024 13:01 Polisiye romanlarının vazgeçilmez yazarı Ahmet Ümit bu defa bir masalla baş başa bırakıyor bizi. Aşkın ne demek olduğunu bilmeyen, aşkı farklı biçimlerde yorumlayıp aşk yaşadığını sananlara dikkat çekecek türde basit bir anlatımla ele almış.
5 farklı ülkenin 5 prensi aynı anda aynı rüyayı görmesiyle başlar her şey. Rüyalarını yorumlayan kahinler ve aşk tanrıçasının ,onları aşk yolculuğuna çıkmaları gerektiğini ve rüyalarındaki o kızı bulabileceklerini söyler.
Aşk tanrıçası aşka ulaşmak için 5 kelam olduğundan bahseder ;Kararlılık, cesaret, tutku,iyilik ve özgürlüktür. 5 prens aşkları uğruna ilk dört kelamı türlü zorluk ve mücadelelerle gerçekleştirseler de özgürlük kelamını gerçekleştiremedikleri için aşka ulaşmayı beceremezler. Hayallerindeki kızın kaçmasını önlemek için ördükleri duvarın ardında kendileri kalmıştır.
Aşk hakkında hepimizin gözüne sokmak istediği şey ise aşkın zorla elde tutulan,hükmedilecek bir şey olmadığıdır. İnsan hür olduğu zaman aşkı hissedebilir özgürlük
olmadığında ise aşk sanılan şey esirlikten başka bir şey değildir.