Menekşeler DiyarıHatice Dabak
Günaydın arkadaşlar
Geçmiş ve şimdiki zamanı anlatan eserleri sever misiniz?
Ben cok severim.Severim derseniz.Sizleri hemen Aylinli ve Asyalı yıllara davet ediyorum
Hikayemize 2018 yılında Aylin ile merhaba derken diğer bölümde 1959 yılına Asya nın hayatına misafir oldum.Dönüşümlü olarak bi Aylin in,bi Aysa nın hayatlarını okuduğum eser,dilimde kahve lezzetiyle,mor menekşelerin tatlı kokularının güzelliğini bıraktı arkadaşlar.Yazarımızın akıcı kalemini cok sevdim.Kitabın ismini de”Su gibi akan sayfalar”koydumSimdi iki saat dolmadan biten kitabın hüznünü yaşıyorumKeşke daha uzun soluklu bir eser olsaydı dedim.
Aylin,uzun zamandır hayallerini kurduğu evi ararken çocukluk arkadaşı Eren in bulduğu evin resimlerini gördüğünde gözlerine inanamaz.Fotoğraftaki ev devamlı rüyalarında gördüğü evdir.Ani bir kararla İzmir den Eldivan a taşınır ve orada hayatının aşkı Alı ile yolu kesişir.
Varlıklı ve zengin bir ailenin kızı olan Asya,çocukluğu boyunca annesinin istekleri ve yasakları doğrultusunda büyümüştür.Evlilik yaşının geldiğini düşünen despot annesi tarafından sevmediği adamla nişanlanır.Mesleğiyle ilgili aldığı kararları nişanlısı Necdet e söylediğinde olumlu cevap alır ve çok mutlu olur.En büyük hayali olan Anadolu nun küçük bir ilçesine atanır.Genc ve azimli öğretmenimiz Asya,gittiği bu ilçede yakışıklı ve cok kültürlü olan Hasan dan cok etkilenir.
Asya,Mehmet i mi tercih eder,Hasan ı mi?
Aylin ile Asya nın yolları nerede kesişir?
Aylin,Eldivan daki misafir olarak kaldığı evin camekanlı dolabında gördüğü resimler kime aittir?
Aylin in,dolabı çekerken düşürdüğü defter kime aitti ve defterde neler yazıyordu?
Aylin,defterin sahibine ulaştı mı?
Aylin in rüyalarına giren kadın kimdi?
Cevaplar eserde #okuyun
Asya nın kitabın sonunda annesini affedip,hafiflemesine Asya adına hem mutlu oldum hem taktir ettim.Çünkü affedemedigimiz kişiler sırtımızda koca bir kambur oluyor arkadaşlar.
Okumaya doyamadığım #pismanlık #ozlem #aşkın ve #hüznün harmanlandığı #menekselerdiyarı nı ısrarla #tavsiyeediyorum #okuyunokutun der susarım
@hatice_dabak Semra @ikinciadamyayinevi #engelsizokurlaokuyoruz #okuyanteraziokuyor #okuyanterazi #aşkkitabı
Menekşeler DiyarıHatice Dabak · İkinci Adam Yayınları · 202316 okunma