2024 10. kitabı
Okunma: 13 Şubat 2024 09:03
Sevgili dostlar; Kitap Müptelası Yayınları ndan çıkan Selami Çınarcı kaleminden Tinsel Kopuş adlı #roman ile hepinize merhabalar. #kitapkonusu Affan; küçük yaşlarda iken aile sevgisinden yoksun büyüyen bir çocukluk dönemi geçirmiştir. Babası tır şoförü olduğundan arada eve geliyordu ve annesi ise kendine kendi meşaleler buluyor, etrafın dedikodularına rağmen sürekli geziyordu. Affan genelde tek başına olurdu. Bu yaşam tarzı büyüdüğünde de değişemedi. Sapan ile canlılara zarar veriyor ve bundan zevk alıyordu. Ama bir gün vurduğu yaban ördeği onu kendine getirdi. İstemeden okuldan bir öğrenciye de zarar vermişti ve bir gözü kör olan öğrenci onunla dalga geçmeleri nedeniyle Affan yüzünden okulu bırakmıştı. Bu olaylardan sonra Affan vicdan azabı çekti ve tek çaresinin ders çalışmak ve üniversiteye gitmek olduğuna karar verdi, öyle de yaptı. Babasını trafik kazasın da kaybetti, annesi ise evi terk etti ve ormanda cesedi bulundu. Bu olaylar sonucunda Affan sürekli kitap okudu ve felsefe tarzında kitapları okumayı tercih etti genç yaşına rağmen. Ben kimim, yaşamamın bir amacı var mı, dünyaya niye geldim ? gibi sorulara varoluşun amacını araştırmaya başladı. Para kazanmak için okul saatleri dışında bisikletçide çalıştı ve aldığı ikinci el bisiklet ile yaz tatilinde gölün çevresinde tura çıkti ve Poyraz Bey'le tanıştı ve ona söylediği "Hayattaki ince detayları ıskalamamaya çalış." sözünü kendi yorumuyla anladı ve yaşadı Affan . Hikayenin devamı da çok etkileyiciydi. Anlam arayışı tinsel kopuş yaşanana kadar devam etti. Neydi bu yaşadıkları ? #kitapyorumum Akıcı , sade ve merak uyandıran tarzıyla elimden bırakmadan okudum ve nasıl bitti hiç anlamadım ki en sevdiğim #kitaptürü dür. "Dünya büyük bir tiyatro sahnesi gibidir. Herkes bu sahnede rolünü oynar, rolü bitince de bu sahneyi sonsuza dek terk eder. Shakespeare" .Ve Can Yücel'in o tatlı umursamazlığı var üzerimde: "Fazla kurcalamayın hayatı, vicdanınız temizse, yüreğiniz de güzelse, yaşayın gitsin işte." sözlerini hatırlattı bana. Yaşayın ya da oynayın gitsin işte dünya bu, ama kesinlikle #tavsiyeediyorum #okuyun #okutun
Tinsel KopuşSelami Çınarcı · Kitap Müptelası · 202395 okunma