2024 7. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2024 16:39
Kitap Yazarın gençlik dönemlerinde İslamın farklı yorumlarına maruziyeti ile başlıyor. Yazar bu klasik tebliğlerden soyutlanıp kendi dünya cennetini aramaya başlıyor. Kitap işte bu yolculuğu ele alıyor. Yazarın hatıraları bir çok yönden çok kıymetli: • Dönemin önemli yazar ve fikir adamlarıyla bire bir temaslarını anlatmasıyla bir çok fikir giriş derecesinde öğrenilebiliyor • Yaptığı seyahatlerle o günlerde birçok ülkenin siyasi, sosyal, kültürel ve manevi durumunu gözler önüne seriyor • Kitap boyunca farklı fikirlere yaptığı eleştirilerle okuyucunun ufkunu açıyor • Yazarın bir çok görüşüne katılmasam da kitap boyunca gerçekten İslam fikir dünyasına faydalı olmaya çabasını samimi biçimde hissettirdi •Kitap toplumların köklü bir değişime uğradığı 20. Yüzyılı anlatıyor ve yazar bu değişim sürecini size hissettiriyor Velhasıl ufuk açıcı bir okuma süreci oldu benim için ama okumak isteyenlere tavsiyem: En azından son 100 yıl İslam fikir dünyasındaki teorileri ve temel İslami bilgiden henüz yoksunsanız bu kitabı biraz ertelemeniz. Çünkü kitap ekseriyetle bir anlayış ile savaşıyor siz savaştığı anlayışı bilmeden direk savaşa dalarsanız doğruyu yanlıştan ayırmak zor olur.
Düşünce
Cenneti Arayan AdamZiyaüddin Serdar · Mahya Yayınları · 2018269 okunma